23948sdkhjf

Kværner Verdal kapret Yme-kontrakt

Kværner har sikret seg byggekontrakt for Yme-prosjektet, verdt 70 millioner kroner.
Kværner er i dag blitt tildelt en kontrakt med Repsol Norge AS for bygging av en permanent støttestruktur for Caissonen til Yme-New-Development-prosjektet, melder konsernet.

Kontrakten til en verdi på rundt 70 millioner kroner, er en fabrikasjonskontrakt. Kværners arbeidsdel består av innkjøp av materialer, og bygging av den 38 meter høye og om lag 1 300 tonn tunge støttestrukturen for Caissonen til Yme-prosjektet.

Oppstart i Verdal i januar
Planlegging, innkjøp og metodearbeid starter umiddelbart, mens fabrikasjon i Verdal starter i januar 2018. Leveransen er planlagt i juni neste år. Oppdraget med byggingen av støttestrukturen vil beskjeftige mellom 60 og 70 personer ved Kværners verft i Verdal i byggeperioden.

- Dette er en viktig kontrakt for verftet i Verdal som kapasitetsmessig passer godt inn, sammen med byggingen av stålunderstellene for bore- og prosessplattformene til Johan Sverdrup og de fire blisterne til Njord som skal leveres neste år, poengterer Sturla Magnus, konserndirektør i Kværner med ansvar for Structural Solutions og det nord-trønderske verftet i Verdal.


Fakta om Repsol Norge AS
Repsol er ett av verdens ledende integrerte olje- og gasselskap. Organisasjonen har drevet virksomhet i Norge siden 2003. Virksomheten spenner over hele energiverdikjeden og omfatter leting, produksjon, raffinering, markedsføring og forskning på og utvikling av ny energi. Hovedkontoret til selskapet er i Madrid.

Repsol driver sin virksomhet langs den norske kontinentalsokkelen gjennom sitt heleide datterselskap Repsol Norge AS. Kontoret ligger i Stavanger.

LES OGSÅ: Kritisk for Kværner Verdal
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062