23948sdkhjf

Tar ny bit av «Castberg-kaken»

Denne uken må være en uke for historiebøkene hos Aker Solutions.
Bare to dager etter at selskapet «stakk av» med to kjempekontrakter til rundt fire milliarder kroner til sammen, tok Aker Solutions en ny bit av «Johan Castberg-kaken». Helt overraskende er det ikke, i og med at Solutions har vært direkte involvert i utviklingen av Castberg-prosjektet fra en tidlig fase.

Designkontrakt for boligkvarter
Denne gang vant Aker Solutions kontrakten for å designe boligmodulen på produksjonsskipet som skal benyttes på Johan Castberg-feltet, skriver oljeservicekonsernet i en pressemelding.

Ordren kommer fra Singapore-selskapet Sembcorp som fikk kontrakten på 490 millioner dollar for byggingen av det flytende produksjonsskipet som skal brukes på Johan Castberg-feltet. Det var den første kontrakten som Statoil delte ut i Johan Castberg-prosjektet.

Arbeidet på boligmodulen vil bli utført i både Oslo og Mumbai, og starter nesten umiddelbart. Levering skjer etter sommeren neste år, opplyser Aker Solutions.

Mindre kontrakt?
Aker Solutions har ikke oppgitt verdien av designkontrakten. De har kun sendt ut en pressemelding om kontrakten, ikke børsmelding. Det tyder på at verdien av kontrakten ikke er særlig stor, understreker nettstedet E24.

Kontrakten skal inntektsføres i fjerde kvartal i år, skriver Aker Solutions.

Les også: Første milliardkontrakt på Johan CastbergKommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094