23948sdkhjf

Første milliardkontrakt på Johan Castberg

Statoil undertegner en intensjonsavtale med Sembcorp Marine om å bygge skroget til produksjonsskipet som skal ligge på Johan-Castberg-feltet. Verdi: 4 milliarder kroner.
Intensjonsavtalen inngås med Sembcorp Marine Rigs & Floaters Pte. Ltd i Singapore. Verftet skal bygge skrog med integrert boligkvarter til produksjonsskipet som altså skal ligge på feltet i Barentshavet.

Ingen norske anbud
Selve kontrakten vil bli undertegnet når den endelige investeringsbeslutningen er tatt før jul, melder Statoil.

Kontrakten vil omfatte prosjektering, anskaffelse og bygging, og har en verdi på 4 milliarder kroner. Den ble vunnet i internasjonal konkurranse. Avtalen markerer en viktig milepæl for fremdriften i Castberg-prosjektet.

Det var ingen norske anbud til kontrakten, poengterer oljekonsernet.

Jobber med anskaffelsene
– Vi kommer nå til å jobbe tett sammen med Sembcorp Marine for å sørge for en sikker og effektiv leveranse forankret i våre krav til HMS, kvalitet, tid og kost. Parallelt fortsetter vi det øvrige anskaffelsesarbeidet, sier Pål Eitrheim, direktør for anskaffelser i Statoil.

Kanselleringsklausul
Byggingen av skroget er det mest tidskritiske for gjennomføringen av Johan Castberg-prosjektet frem til planlagt oppstart i 2022. Kontrakten vil ha en egen kanselleringsklausul knyttet til godkjenning av plan for utbygging og drift (PUD).

Nest størst på norsk sokkel
– Castberg er den neste store feltutbyggingen på norsk sokkel og viktig for fremtidig infrastruktur i Barentshavet. Analyser fra Agenda Kaupang viser at prosjektet vil bidra med rundt 47.000 årsverk i Norge i løpet av utbyggingsfasen fra 2018 til 2022 - gitt en konkurransedyktig norsk leverandørindustri, mener Torger Rød, direktør for prosjektutvikling i Statoil.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094