23948sdkhjf

Signerer gruveavtale med Etiopia

Gjødselprodusenten Yara inngår i dag en avtale med etiopiske myndigheter om å starte kaliumgruven Yara Dallol.
Gruveavtalen vil bli undertegnet i dag under en seremoni i Addis Abeba - av den etiopiske ministeren for gruvevirksomhet, petroleum og naturgass, Ato Motuma Mekasa, og Yaras konsernsjef Svein Tore Holsether.

Oppdaget betydelig forekomst
Yara Dallol er et gruveprosjekt lokalisert i Afar-regionen i den nordlige delen av Etiopia. Under forstudiene de siste årene er det blitt identifisert betydelige funn av naturressurser til bruk i produksjonen av kaliumsulfat (SOP) i det tildelte leteområdet. SOP er et første klasses gjødselprodukt som er spesielt egnet for frukt, grønnsaker og kaffeavlinger.

10 prosent av det globale markedet
Den planlagte Yara Dallol-gruven vil ha en årlig produksjonskapasitet på rundt 600.000 tonn SOP, tilsvarende omtrent ti prosent av det globale markedet. Produktene vil bli utvunnet ved hjelp av en saltoppløsningsmetode som gjør at det vil bli svært begrensede landskapsinngrep på stedet.

Yara Dallol er et selskap som eies 51,8 prosent av Yara International. De andre eierne er Liberty Metals and Mining Holdings (25 prosent) og XLR Capital (23,2 prosent).

Investering på rundt 6 milliarder
Den endelige investeringsbeslutningen er forventet i slutten av 2018. Prosjektets totale investeringsramme er ikke satt enda, men «det er gjort store anstrengelser for å optimalisere utgiftene», skriver Yara.

Beløpet er redusert fra det tidligere estimatet på 740 millioner dollar, rundt 6 milliarder kroner.

Nådd en milepæl
- Vi er fornøyd med å ha oppnådd denne viktige milepælen i Dallol-gruveprosjektet. En gruve i Afar-regionen vil bidra betydelig til økonomisk utvikling både lokalt og nasjonalt. Vi setter pris på den etiopiske regjeringens innsats for å støtte prosjektet, siteres konsernsjef Svein Tore Holsether i Yaras pressemelding.

15.000 ansatte
Yara ble grunnlagt i 1905 og er i dag etablert over hele verden med nesten 15.000 ansatte og salg til rundt 160 land.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078