23948sdkhjf

Yara Marine Technologies vurderes solgt

Yara International ASA vurderer strategiske valg for Yara Marine Technologies (YMT), inkludert et mulig salg av virksomheten.

Yara har lenge sett sterke vekstmuligheter innen miljøteknologi, og grep muligheten til å kjøpe opp Green Tech Marine i 2014 for å styrke sin kompetanse innen maritim miljøteknologi. Virksomheten har hatt en sterk utvikling, og har bekreftet potensialet i sin teknologi til å levere løsninger som tilfredsstiller nye utslippskrav. Dette skriver selskapet i en melding.

YMT tilbyr komplette løsninger for rensing av SOX og NOX -utslipp fra maritim sektor, og er blant verdens tre største leverandører av såkalte «scrubbers», godt posisjonert for vekst i det IMO (International Maritime Organization) fra 2020 innfører strengere krav til rensing av svovelutslipp. Omsetningen i YMT ligger an til å tredobles sammenlignet med 2017, til over 450 millioner kroner i 2018, og forventes å doble fra 2018 til 2019.

- I neste vekstfase for YMT er det naturlig å vurdere om en ny eierstruktur kan være den optimale løsningen både for Yara og YMT. Yara har gode tradisjoner for å justere porteføljen når forholdene ligger til rette for det, som for eksempel med salgene av GrowHow UK i 2015 og CO2-virksomheten i 2016. Vi vil fortsette å vurdere både oppkjøp og salg basert på potensialet for verdiskaping, sier Svein Tore Holsether, konsernsjef i Yara i meldingen.

Yara vurderer flere valgmuligheter for YMT, og ingen beslutninger er truffet med tanke på fremtidig eierskap.

YMT-virksomheten er i sterk utvikling, og vil fortsette drift og investeringer i tråd med eksisterende planer.

Kilde: Pressemelding fra Yara

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079