23948sdkhjf

Tid for å sjekke vesten!

Finn fram flyteplaggene på Sjekk vesten-dagen!
– Mange er usikre på hvordan og hvor ofte de skal sjekke oppblåsbare vester. Derfor arrangerer vi Sjekk vesten-dagen mandag 24. april, sier regionleder Kim Bertheussen i Redningsselskapets Region Sør. Han oppfordrer alle til å ta med vesten til nærmeste RS-kontor eller redningsskøyte for gratis sjekk.

– Nå er sesongen like rundt hjørnet og det koster så utrolig lite å forsikre seg om at den vil bli trygg og god! Det er dessverre alt for mange vester der ute som har gått ut på dato eller blitt defekte som følge av dårlig lagring eller vedlikehold. Det er viktig å sjekke vesten før bruk, slik at man ikke kler på seg en falsk trygghet, sier Bertheussen.

I Region Sør vil Redningsselskapet både ha større heldagsarrangementer i Tønsberg og Kristiansand, samt åpne sine baser og skøyter langs hele kysten.

Redningsselskapets ansatte og frivillige viser hvordan du sjekker, rengjør og vedlikeholder flyteplaggene dine.

– Tar du med ny cellulosetablett og patron, så hjelper vi med å bytte denne, sier Bertheussen, og legger til at de også selger Redningsselskapets vester med tilhørende patroner og cellulosetabletter til ekstra god pris på Sjekk vesten-dagen.

Følgende lokasjoner vil være åpne for de som ønsker å sjekke, komplimentere eller fornye vestene sine 24.april:

Brygga i Tønsberg
Fra kl 14:00 kan du møte opp ved Redningsselskapets kontorer på brygga i Tønsberg (Nedre Langgate 36). Her vil sertifisert personell kunne sjekke vesten din med testutstyr fra leverandørene. Vi har også egen trykktest-maskin som brukes for å se om det er hull i de oppblåsbare «pølsene» på vesten. Vi vil også ha gunstige tilbud på nye vester, patroner og cellulosetabletter dersom du skulle ha behov. Elias-båten vil være tilstede på brygga og I tillegg kommer Redningsskøyta kl 17:00. Det vil bli servert gratis vafler og kaffe

Marvika i Krisitansand
RS Fyrtårnet i Marviksveien 120 holder åpent hus hele dagen for alle som vil komme å sjekke vesten sin. Også her vil sertifisert personell kunne sjekke vesten din med egen trykktest-maskin som brukes for å se om det er hull i de oppblåsbare «pølsene» på vesten. Det er også rom for andre maritime spørsmål og en titt om bord i den lokale redningsskøyta “Bent R Rasmussen”.

Fra kl 17:00-20:00 på ettermiddagen kan du også ta med redningsvesten din til følgende redningsskøyter/baser for en gratis sjekk:
Basen til redningsskøyta Elias i Moss, (Kanaltårnet)
Basen til Redningsskøyta Horn Rescue på Skjærhalden (Båthavna)
Basen til redningsskøyta Inge Stensland i Arendal (Kystveien 118)
Basen til redningsskøyta Kaptein Nygård i Horten (gamle turistkontoret i gjestehavna)
Basen til redningsskøyta Uni Kragerø i Kragerø (Ytre strandvei 12)
Basen til redningsskøyta Bill i Mandal (Kleven 29)
Redningsskøytene tar i mot besøkende til vest-sjekk så lenge de ikke må ut på hasteoppdrag.

Slik sjekker du vesten trinn for trinn
Bertheussen oppfordrer alle til å ta fram redningsvester og andre flyteplagg og kontrollere dem på Sjekk vesten-dagen 24. april, enten på egen hånd eller ved å ta dem med til Redningsselskapet.

– Det er enkelt å vedlikeholde en oppblåsbar redningsvest, og samtidig sørge for at alle får en sikker ferd på sjøen. Ta sjekken nå, så er du klar til båtsesongen enten den starter i april eller i fellesferien, sier Bertheussen.

1. Sjekk at det er grønn farge på både utløser og gasspartron-feltet på utløsermekanismen.

2. Skyll vesten i ferskvann, spesielt hvis den brukes i saltvann. Kommer det olje eller avfallsstoffer på vesten, kan den vaskes i såpevann. På automatiske modeller (som blåses opp av seg selv) er det viktig at du husker å fjerne utløsermekanismen og cellulosetabletten før du vasker vesten. La vesten tørke før den pakkes på nytt.

3. Sjekk CO 2-patronen for korrosjon, og at hetten ikke er punktert eller merket av utløsersplinten.

4. Se etter tegn på slitasje. Kontroller bånd, sømmer og spenner.

5. Ved hyppig bruk skal utløsermekanismen skiftes årlig. Til fritidsbruk skal denne skiftes hvert tredje år. Husk å sjekke at utløpsdatoen (replace by..) ikke er passert – skift utløsermekanismen i god tid.

6. Sjekk lungen ved å blåse opp vesten med munnstykket (bruk helst pumpe for å unngå fukt) og la den ligge i 24 timer. Dersom lungen lekker, eller blir skadet bør du levere inn vesten til godkjent serviceverksted. Prøv aldri å reparere vesten selv.

7. Etter at du har gått gjennom punktene over, skriver du ned datoen for servicen på servicearket du finner i vesten. Pakk vesten igjen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109