23948sdkhjf

SE DE DRAMATISKE BILDENE: Reketråler brant og sank

Heldigvis kom fiskeren i reketråleren, som sank i Oslofjorden før helgen seg i sikkerhet, og kom uskadet fra den dramatiske brannen.

Nå forteller redningsmannskapene til Fredriksstad Blad (FB) om redningsaksjonen sist torsdag.

Meldingen om brannen om bord i reketråleren tikket inn ved 10-tiden, og det var Hovedredningssentralen som fikk i oppdrag å koordinere aksjonen.

Til FB forteller mannskapet om bord på Redningsselskapets båt «Elias» om en svært dramatisk brann, som til slutt endte med at tråleren gikk ned.

Et redningshelikopter hadde allerede ankommet åstedet utenfor Moss i Oslofjorden da redningsskøyta kom til havaristen.

 Reketråler

MYE RØYK: Det var kraftig røyk fra tråleren da reningsskøyta "Elias" ankom stedet. FOTO: REDNINGSSKØYTA "ELIAS".

Mannen om bord i båten, hadde fått i seg en del røyk, men ble heist opp av redningshelikopteret. Etter en sjekk på sykehus, kan mannen fortelle til lokalavisa at han ellers føler seg bra. Han er hjemmeboende i Fredrikstad.

Slokkingsarbeidet ble krevende fordi det befant seg propanflasker om bord i den lille reketråleren.

– Det er foreløpig ukjent hvor mange flasker det gjelder, men det er klart at det gjør arbeidet vanskelig. På grunn av sprengningsfare må distanse opprettholdes, sa Vincent Roos i Hovedredningssentralen til NTB rett etter brannen.

Tråleren var ifølge FB fullstendig overtent da redningsskøyta ankom stedet. Det skal ha vært flammer både fra styrhus og maskinrommet.

Reketråler brann

HEIST OPP: Fiskeren om bord ble heist opp av redningshelikopteret under brannen sist torsdag. FOTO: REDNINGSSKØYTA "ELIAS"

– Vi klarte å slokke flere ganger, men det var komplisert, og vi vurderte at vi ikke ville entre båten, forklarer Pål Abrahamsen fra redningsskøyta til FB. Han kan videre fortelle at de prøvde å slepe tråleren til land, men at den da sank.

Kilde: Fredriksstad Blad

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094