23948sdkhjf

Havyard leverer på drift og setter kursen for fremtiden

Havyard Group leverte et driftsresultat på 112 millioner kroner i 2016, men store nedskrivninger tynger resultatet
Driftsresultatet (EBIT) for 2016 ble på NOK 112 millioner, noe som gir en EBIT-margin lik 5,6%. Etter nedskriving av skipsverdier tilknyttet eierandeler i offshore-skip er resultatet før skatt redusert til NOK 23 millioner. Alle selskap bortsett fra Norwegian Electric Systems leverte positive tall, der Havyard Ship Technology var den som bidro mest med EBIT på NOK 64 millioner.

Dette er tall som konsernsjef Geir Johan Bakke er svært godt fornøyd med.

- Dette viser at vi har gjort flere riktige grep som gir resultat og jeg er utrolig stolt og takknemlig for den fantastiske innsatsen våre ansatte har gjort i 2016. Og det er derfor med glede jeg kan informere om at det i tråd med avtale vil bli utbetalt bonus til alle ansatte, den er lik for alle justert bare for stillingsprosent og bostedsland. Det er lett å være leder i Havyard med så mange dyktige og motiverte ansatte og vi har satt kursen for fremtiden der vi sammen skal skape trygge, lønnsomme og spennende arbeidsplasser, sier Geir Johan Bakke,

Endrer retning fra skipsteknologi til «maritimt teknologiselskap».

Havyard startet i 2000 som et skipsverft med 150 ansatte. Fra 2005 gjennom oppkjøp av Leine Maritime og etablering av Havyard Design & Solutions og i 2007 ved etablering av Havyard Power & Systems utviklet Havyard seg til et internasjonalt selskap med fokus på skipsteknologi.

Havyard utviklet seg videre både på sjø og senere også på land ved etablering av Norwegian Electric Systems i 2009, i 2012 med kjøp MMC og i 2011 med etablering av HPR.

- Endringen fra skipsteknologi til et maritimt teknologiselskap er en både en beskrivelse av hva vi er i dag og et signal om i hvilken retning vi ønsker å utvikle selskapet i fremtiden, sier Bakke.

Videreutvikler konsernet og øker til 5 forretningsområder

Havyard Group tar også flere grep i organisasjonen, for å styrke fokuset på lønnsom vekst og sikre utvikling av nye konkurransedyktige produkt og tjenester.

Veksten i Havyard har blitt gjort gjennom organisk vekst, fusjoner og oppkjøp.

HPR (Havyard Production & Service) som er lokalisert i Polen blir nå etablert som eget forretningsområde. HPR var et datterselskap av Havyard Ship Technology og har tidligere solgt mye av kapasiteten internt, men selger nå største delen av omsetningen eksternt og målet er å øke dette ytterligere. HPR skal nå også profileres som eget merkenavn HPRTM for å synliggjøre selskapet i markedet og øke verdien av HPR som et selvstendig selskap.

Verftet Havyard Ship Technologys (HST) i Leirvik skal fortsatt være en viktig del av Havyard, som utstillingsvindu og laboratorium for utviklingen av ny teknologi og utstyr, samt at det skal fokuseres på lønnsomme kontrakter i tråd med kundens behov. De faste kostnadene ved verftet har som del av dette blitt betydelig redusert og kapasiteten gjort mer fleksibel for å møte svingningene i markedet.

Selskapet Havyard Power & Systems som tidligere har vært datterselskap av Havyard Design & Solution flyttes over i forretningsområdet «Power & Systems» sammen med Norwegian Electric Systems (51% eierandel).

- Vi ønsker å synliggjøre de verdier som ligger i konsernet i dag gjennom, i tillegg til lønnsom vekst, vurdere utvikling og salg av selskap, sier Bakke.

Bakke tror 2017 vil bli det mest krevende året i bransjen.

- Men vi tror det vil bli etter forholdene et greit år for oss. Og for fremtiden, basert på prosesser vi har og prosjekter vi arbeider med, så er vi optimister for 2018 og 2019, avslutter Bakke.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094