23948sdkhjf

Havyard-resultatene for tredje kvartal

Eqva (tidligere Havyard Group ASA) gjorde i tredje kvartal betydelige strategiske fremskritt og styrket seg som integrert service- og vedlikeholdsleverandør og investeringsselskap for norsk landbasert og maritim industri.

Selskapets nye navn reflekterer dette.

I fjerde kvartal har man tatt nye skritt, og blant annet igangsatt en prosess for å etablere et separat eiendomssegment, med mål om å oppnå bedre synlighet av betydelige underliggende verdier knyttet til disse eiendelene.

Det kommer fram i en pressemelding fra selskapet

Inntekter på 125,2 millioner

"Eqva rapporterte inntekter på 125,2 millioner kroner og et justert EBITDA-resultat på minus 1,1 million kroner i tredje kvartal 2022. Hittil i år er inntekter og justert EBITDA* på henholdsvis 452 millioner kroner og 12 millioner kroner ved utgangen av tredje kvartal (proforma)", heter det videre i pressemeldingen.

Eqva har levert solid operasjonell drift i sine to segmenter så langt i år, delvis oppveid av generelle faste kostnader på konsernnivå. Maritime Services, som består av selskapet Havyard Leirvik, rapporterte et EBITDA-resultat på 8,4 millioner kroner hittil i år (proforma). EBITDA hittil i år for segmentet Products, Solutions & Renewables, bestående av selskapene BKS og Fossberg Kraft, er på 9,4 millioner kroner (proforma).

Maritime services

Eqvas endring av strategisk retning innen Maritime Services, fra nybygg til service og vedlikehold, gjør at nøkkeltall i kvartalet ikke er direkte sammenlignbare med tidligere år. Oppkjøpet av HG Group, med virksomhetene BKS og Fossberg Kraft, ble fullført i juni 2022, og virksomhetene er regnskapsmessig konsolidert fra og med tredje kvartal.

- Det strategiske skiftet innen Maritime Services har resultert i at inntektsbasen er mindre volatil og mer motstandsdyktig mot markedssykluser. Med dagens geopolitiske usikkerhet og makroøkonomiske utsikter har denne strategien tjent oss godt. Turbulente tider har likevel ført til at noen potensielle prosjekter har blitt satt på vent eller forsinket, sier Erik Høyvik, administrerende direktør i Eqva.

Markedsusikkerhet

Segmentet Maritime Services har vært rammet av den generelle markedsusikkerheten i maritim sektor, men leverte likevel et kvartal med solide underliggende operasjonelle prestasjoner. Et av nøkkelprosjektene i tredje kvartal var et stort elektrifiseringsprosjekt av en ferge, som forventes å bli ferdigstilt i begynnelsen av 2023.

Segmentet Products, Solutions & Renewables leverte god underliggende drift, men noen utsettelser i kundeprosjekter medførte lavere volumer og inflasjonspress på innsatsfaktorer påvirket marginer negativt. Et av segmentets nøkkelprosjekter i kvartalet var BKS’ leveranser til et nytt, innovativt hydrogenbrenselcelleprosjekt. Eqva forventer å se økning i aktivitetsnivå og ordreinngang i segmentet Products, Solutions & Renewables i fjerde kvartal 2022 samt videre inn i 2023.

- God framdrift i prosjektene

- Til tross for noe motvind i industrien, hadde vi god fremdrift i prosjektene våre i løpet av kvartalet og leverte god drift i begge segmenter. Vi er sikre på at vår satsing på sterke partnerskap med nøkkelkunder og vår dype markedskunnskap vil skape muligheter fremover, og vi er godt posisjonert i forhold til viktige makrodrivere, sier Erik Høyvik, administrerende direktør i Eqva.

Kilde: Eqva

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Kantret båt i Skottland var bygget i Norge
81 mister jobben hos Norautron
Rederiene tror de vil være klimanøytrale i 2050
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.11