23948sdkhjf

Wintershall klare for Maria-oppstart

Starter boringen på Maria-feltet i Norskehavet 20. mars
Brønnene som skal bores med Deepsea Stavanger som har ligget på CCB på Ågotnes siden sommeren i fjor, melder offshore.no.

Riggen skal om kort tid ut av opplag, og Wintershall har jobbet på spreng med å forberede sitt crew på best mulig måte.

Sammen med Wintershall har mannskap fra Odfjell og Halliburton deltatt i forberedelsene til boringen på Maria-feltet. Oiltec, Cavu, Maersk Training, eDrilling og K&M har laget et treningsprogram som skal forberede alt personell som er involvert, både offshore og onshore.

En stor del av treningen er teknisk, men det er også lagt stor vekt på menneskelige faktorer for å sørge for at risikoen for menneskelig svikt er minst mulig.

Treningen består blant annet av todagers kurs med teoretisk opplæring på boring av horisontale brønner. For at dette skal la seg gjennomføre er det bygget Maria-brønner i simulatorer.

- Folk som skal sitte i drillerbua offshore har også vært i simulatoren som Oiltec leverer. Her trenes det på samarbeid og ledelse. 75 ansatte har til nå blitt kurset. For Wintershall var det viktig å få inn andre aspekter enn bare simulatortrening, sier Nils Petter Norheim, leder av boreoperasjonen på Maria-feltet.

Maria er Wintershall sitt første subseafelt i Norge.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094