23948sdkhjf

Skal bli tredje størst på norsk sokkel

Wintershall skal investere nær 20 milliarder kroner på norsk sokkel de nærmeste årene. Da vil selskapet bli den tredje største oljeprodusenten på norsk sokkel.

Det skriver selskapet i pressemelding. Det tyske oljeselskapet produserer i dag om lag 100.000 fat olje daglig på norsk sokkel. Nå har selskapet slått seg sammen med DEA, og mener at det vil være realistisk å doble denne produksjonen.

I pressemeldingen skriver selskapet at de skal investere om lag 2 milliarder Euro på norsk sokkel. Det innebærer 19,4 milliarder kroner i perioden 2017 til 2020.

I februar i år ble sammenslåingen av de to selskapene godkjent av EU-kommisjonen. Fusjonen vil gi en vinn-vinn-situasjon, men det nye selskapet må kvitte seg med om lag 200 ansatte i Norge – fra 650 til 450, melder Sysla.no.

Også i Tyskland, hvor selskapene kommer fra, blir det nedbemanning med om lag 800 ansatte. Totalt har de to selskapene i dag 4200 ansatte på verdensbasis.

Men det skal altså investeres mye på norsk sokkel. Det kommer norske leverandører til gode. En vesentlig andel av investeringene til Wintershall blir brukt på utbyggingen av Nova. Dette er et felt som skal bygges ut med to havbunnsrammer og koples opp mot Gjøa-plattformen for prosessering.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109