23948sdkhjf

Over 300 oljeserviceansatte tas ut i streik

Industri Energi tar ut noe over 300 medlemmer i fem bedrifter.
Streiken, som startet klokken 7 i dag morges, er en realitet etter at meklingen mellom fagforeningen Industri Energi og Norsk olje og gass ikke førte fram. Industri Energi fikk tilbud i tråd med industriarbeiderne, det såkalte frontfaget, men fagforbundet valgte å ikke godta dette tilbudet.

Industri Energi tar ut noe over 300 medlemmer i Schlumberger Norge, Baker Hughes Norge, Halliburton, Oceaneering og Oceaneering Asset Integrity. Konflikten vil i første omgang ramme miljøhåndtering av boreavfall, samt brønnovervåkning som vil ramme boring på faste og mobile enheter.

En konflikt vil ikke umiddelbart ramme produksjonen av olje og gass på norsk sokkel, men kan gjøre det hvis konflikten trappes opp.

- Arbeidsgiverne ønsket å presse oss
– Vi streiker fordi Norsk olje og gass ikke viser noen som helst vilje til å komme oss i møte på våre moderate krav, sier områdeleder Ommund Stokka i Industri Energi.

-Arbeidsgiverne ønsket å presse oss til å akseptere Safe sitt resultat. Dette vil øke forskjellene opp mot operatør/boring/forpleining dramatisk. Det kan vi aldri akseptere. Industri Energi mener at alle oljearbeidere er like mye verdt.

Han slår fast at Industri Energi ikke kan godta at et lite forbund som Safe med 600 medlemmer skal diktere 6000 Industri Energi-medlemmer på oljeserviceavtalen.

- Det er så man ikke tror det mulig
Norsk olje og gass skriver i en melding at kravene fra Industri Energi var urimelig høye.

- Det er så man ikke tror det er mulig. I et år hvor om lag 40.000 mennesker har mistet arbeidet i oljeindustrien, og selskapene vurderer ytterligere nedbemanning, går Industri Energi til streik for å få langt høyere lønnstillegg enn alle andre grupper i det norske samfunnet. Dette er totalt uansvarlig, sier Karl Eirik Schjøtt-Pedersen som er administrerende direktør i Norsk olje og gass.

I meldingen fra Norsk olje og gass heter det at arbeidsgiverorganisasjonen gjennom årets lønnsoppgjør har utvist stor tålmodighet og velvilje overfor Industri Energi under forhandlingene på oljeserviceavtalen. Dette til tross for ulike krumspring fra fagforbundet, deriblant å stevne arbeidsgiverorganisasjonen for Arbeidsretten, en sak hvor dommen falt enstemmig i Norsk olje og gass' favør.

- Det har vært viktig for oss å være ydmyke overfor den svært krevende situasjonen industrien og dens mange ansatte befinner seg i. Måtehold har vært et mantra gjennom forhandlingene. Derfor er denne streiken fullstendig usolidarisk i forhold til de mange som har mistet arbeidet og de tusenvis av oljearbeidere som kan bli rammet av ledighet, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass.

Meklingen ble avsluttet klokken 03.30 natt til onsdag, 3,5 timer på overtid
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11