23948sdkhjf

Kværner-kontrakt til 120 millioner

Kværner signerer rammeavtale med Statoil.
Kværner har signert en rammeavtale med Statoil for oppgradering av den halvt nedsenkbare plattformen Njord A. Samtidig har Statoil gjort den første tildelingen under rammeavtalen med en anslått verdi på 120 millioner kroner.

På grunn av utilstrekkelig strukturell integritet for fremtidig drift og boring, vil Njord A plattformen taues til land i 2016. I tillegg vil vertsoppholdet benyttes til en generell oppgradering av plattformen.

- Vi er stolte av å bli tildelt dette prosjektet i hard konkurranse. Vi mener det er et resultat av våre omfattende tiltak for å øke vår konkurransekraft, og demonstrerer tillit til vår evne til å levere komplekse prosjekter til avtalt tid, sier konsernsjef i Kværner, Jan Arve Haugan.

Prosjektets rammeavtale er basert på en prosjektgjennomføringsplan hvor Statoil, ved viktige milepæler, har opsjon på å igangsette gjennomføringen av ytterligere faser. Opsjonene for ytterligere arbeidsomfang inkluderer opphold på Kværners verft på Stord i forkant av endelig investeringsbeslutning, gjennomføring av EPC-fasen for plattformoppgraderingen og ulike modifikasjoner og tjenester til Statoil.

Den første tildelingen under rammeavtalen ble gjort i dag for front-endengineering og design for prosjektet. Ingeniørarbeidet vil bli gjennomført av Aker Solutions MMO som underleverandør i et integrert team med Kværner.

Njord A ble opprinnelig levert av nåværende Kværner på Stord i 1997.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078