23948sdkhjf

Kværner vinner sitt tredje stålunderstell for Sverdrup

Skal levere de tre største av de fire stålunderstellene til Johan Sverdrup, i tillegg til et av plattformdekkene.
Kværner signerer i dag kontrakten for levering av stålunderstellet til prosessplattformen på Johan Sverdrup-feltet. Verdien på dagens kontrakt er om lag 1 milliard kroner, melder Kværner.

- Vi er veldig glad i dag! Med kontrakter på leveranse av de tre største stålunderstellene til Johan Sverdrup i ordreboka har Kværner et godt og forutsigbart fundament som basis for kontinuerlig forbedring og langsiktig planlegging rundt videre utvikling av Kværner i Verdal, sier konserndirektør Sverre Myklebust.

Den nye leveransen vil inkludere ingeniørtjenester, innkjøp og fabrikasjon. Prosjektledelsen skal være basert ved Kværners anlegg for avanserte stålunderstell i Verdal. Her vil også prefabrikasjon og sammenstilling starte fra sommeren 2016.

Samme pris som for 15 år siden
- De forbedringene vi har gjennomført de siste årene gjør at vi kan tilby nye stålunderstell til samme pris som for 15 år siden. Samtidig er vi bevisste på at vi må holde fokus på sikker gjennomføring, forutsigbar timeplan og avtalt kvalitet. Resultatet av dette er at vi har en sterk konkurransekraft og samtidig fornuftige marginer, sier Jan Arve Haugan, konsernsjef i Kværner.

Dagens tildeling sammen med de to tidligere inngåtte kontraktene på leveranse av stålunderstell til Johan Sverdrup forsterker mulighetene for strategisk utvikling av ekspertisen ved anlegget i Verdal de kommende årene, og gir en god aktivitet frem til sommeren 2018, skriver Kværner.

Fakta om stålunderstellet til prosessplattformen:
Kontrakt: EPC
Høyde: 141,5 meter
Load-out vekt: 17 700 tonn
Topp elevasjon: 28 m x 80 m
Bunn elevasjon: 60 m x 80 m
Peler: 20Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094