23948sdkhjf

Nytt om navn: Endringer i Scana Industriers konsernledelse

Styret i Scana Industrier utnevner nåværende styreleder Bjørn Torkildsen som konsernets administrerende direktør.
Torkildsen overtar etter Jan Henry Melhus, som har vært konstituert konsernsjef siden november 2013.

Scana skriver i en pressemelding at selskapet har vært gjennom en prosess hvor en har søkt etter aktuelle kandidater ved hjelp av et profesjonelt rekrutteringsfirma, og har falt ned på at Torkildsen er den beste kandidaten til å lede Selskapet videre.

Torkildsen tiltrer stillingen 1. september 2015, og vil senest fra samme dato fratre sitt verv som styreleder i Scana.

Bjørn Torkildsen (53) har omfattende erfaring innenfor strategi og ledelse, og har arbeidet i oljenæringen i over 25 år. Han var daglig leder i Skangass fra 2009 til 2013, og daglig leder i Lyse Infra fra 2005 til 2008. Torkildsen er M.Sci fra NTH og har tilleggsutdannelse innenfor finans og ledelse.

Utvider avtale med konsulentfirma
Styret har også godkjent en utvidet avtale med Converto. Converto har bistått Scana siden april 2014 med utarbeidelse av ny strategiplan. Converto vil nå gjennom en utvidet avtale bistå administrerende direktør og den øvrige ledelse med gjennomføringen av selskapets nye strategiplan.

Styret er tilfreds med det arbeid Converto har utført frem til nå, og mener at en gjennom et utvidet engasjement med Converto og utnevnelsen av ny CEO står sterkt rustet til å gjennomføre ny strategiplan for Scana.

I tillegg til ordinær lønn/vederlag omfatter både avtalen med administrerende direktør og Converto en incentivbasert avlønning som gir rett til en samlet bonus for ledelsen i Scana og Converto på 12 % av eventuell verdistigning på aksjene i selskapet over 3 år utover årlig verdistigning på 8 %. Styret mener at dette er en egnet incentivmodell tatt i betraktning selskapets situasjon og utfordringer i den kommende 3-års periode.

Styret har vedtatt å kalle inn til en ekstraordinær generalforsamling som avholdes den 10. september 2015 for valg av nytt styre i Scana.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.188