23948sdkhjf

Signerer Johan Sverdrup-kontrakt til 2 milliarder

Kværner har i dag signert den endelige kontrakten for levering av stålunderstellet til riser-plattformen på Johan Sverdrup-feltet.
I juni i fjor signerte Kværner en rammeavtale for levering av et ikke spesifisert antall jacket stålunderstell til fremtidige Statoil-prosjekter. En intensjonsavtale for ett stålunderstell til riser-plattformen og ett til drilling-plattformen til Johan Sverdrup ble samtidig inngått.

Etter at intensjonsavtalen om levering ble signert i juni 2014, har Kværner videre utarbeidet og presentert en rekke forbedringer for redusert kostnadsnivå og økt produktivitet som vil bli implementert i gjennomføringen av prosjektet. For Kværner markerer kontraktsigneringen en milepæl i selskapets strategi om å øke konkurransekraften. Det skriver Kværner i en melding i dag.

Verdien på dagens kontrakt for stålunderstellet til riser-plattformen er nær 2 milliarder kroner.

- Når vi i dag går fra intensjonsavtale til signert kontrakt, er det i sannhet en milepæl på flere områder. Det dokumenterer at Kværner i løpet av de siste seks månedene har bekreftet effekten av kostnadsreduksjoner og forbedring av konkurransekraft. Johan Sverdrup vil være det største industriprosjektet i Norge i flere tiår. Derfor vil det gi en rekke viktige muligheter for kontrakter i hele industrien i mange år fremover. Dette er et viktig bidrag i en overgangsperiode der sektoren opplever redusert aktivitet for andre prosjekter, sier Jan Arve Haugan, konsernsjef i Kværner.

Den nye kontrakten styrker Kværners stilling som ledende i markedet for store stålunderstell til Nordsjø-regionen. Riser-plattformen skal etter planen leveres sommeren 2017. Ingeniørarbeidet for det nye stålunderstellet har startet ved Kværners kontorer i Oslo. Kværner Verdal er kontraktspart, og prosjektledelsen vil være lokalisert ved selskapets spesialiserte verft for bygging av stålunderstell i Verdal i Midt-Norge. Der vil også fabrikasjonen foregå, og sammenstilling finne sted fra første kvartal i 2016. Ved toppbemanning vil 350 Kværner-ansatte arbeide på prosjektet. Det forventes i tillegg at rundt 1 000 personer i ulike leverandør- og service-bedrifter vil bli involvert.

- Dagens milepæl illustrerer også at denne industrien er godt vant til store svingninger i markedet, og at vi er i stand til å kombinere behov for umiddelbare endringer med langsiktig utvikling av industrien. Det har tatt Norge flere tiår å bygge en industri som er internasjonalt konkurransedyktig. Olje- og gass-sektoren har vært hoved-drivkraften som har sørget for velferd til samfunnet i generasjoner. Forutsatt at vi fortsetter å få gode rammebetingelser fra myndighetene, vil denne industrien fortsette å være viktig leverandør av både velferd og arbeidsplasser, også for barna til de som er unge i dag, konkluderer Haugan.

Partene vil gjennomføre kontraktsignering i dag kl 11:00 på Rica Park Hotel Sandefjord.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094