23948sdkhjf

Subsea Valley 2014: Leverer til både havbunnen og verdensrommet

En selvutviklet og meget presis sveiseteknikk i tillegg til høypresisjons maskinering er en av grunnene til at den mekaniske bedriften HTS Maskinteknikk i Drammen er leverandør til både romfarts- og subsea-bransjen
Drammensbedriften HTS Maskinteknikk har gjennom en årrekke vært en del av utviklingen innen subsea-industrien på grunn av bedriftens raffinerte og høyteknologiske maskinteknikk. Virksomheten med 110 ansatte tilbyr blant annet mekanisk produksjon, dreiing og fresing og har utviklet sin egen sveiseteknologi. En teknologi som er meget presis.

Marketing manager Lars-André Harvik, som representerer Drammensbedriften under Subsea Valley i Telenor Arena denne uken, forteller at den meget presise, robotiserte sveisemetoden har en tilnærmet «zero defect capability» som gjør at det spares tid og penger.

- Dette er spesielt viktig for våre kunder innen subsea-bransjen, sier han.

Tunge krav til kvalitet
Romfartsindustrien er en av de få industrier som kan matche subsea-industriens krav til komponentenes kvalitet, nøyaktighet og dokumentasjon. For akkurat som subseaindustriens fabrikasjoner blir designet til å tåle ekstreme betingelser og påkjenninger på havbunnen i årevis blir romfarts-komponenter designet til å kunne motstå et like tøft miljø - bare i det ytre rom.

- Det er en del likheter i forhold til de mange tunge krav og spesifikasjoner det kreves fra begge industrier, forteller Lars-André Harvik.

HTS Maskinteknikk er geografisk plassert midt i Subsea Valley og bedriften har deltatt på Subsea Valley-messen i alle de fem årene den har eksistert.

HTS maskinteknikk har gjennom årene vært leverandør til flere romfarts-prosjekter. Blant annet Rosetta, Venus Express og Ariane 5 programmene, samt til ledende systemleverandører innen Subsea-bransjen og forsvarsindustrien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11