23948sdkhjf

HTS med nytt navn og nytt fokus

Koronapandemien rammet HTS Maskinteknikk i Drammen hardt. 20 ansatte måtte gå. Men nå – med nytt navn og nytt fokus – peker pilene oppover igjen for HTS Dynamics.

Ja, for HTS Maskinteknikk er blitt HTS Dynamics. Og satsingsområdet er bitt alt som rører seg under havoverflaten.

- Koronapandemien rammet oss hardt, og vi måtte gå til det skritt å si opp 20 ansatte. Vi måtte gå en runde med oss selv på hva slags bedrift vi ønsket å være, og endte opp med å bruke koronatiden til å omstille selskapet og forretningsmodellen vår. Siden vi etter omstillingen ikke var det samme selskapet som før var det naturlig å også skifte navn, sier daglig leder Anders N. Dahlgren til Metalsupply.

Kuttet forsvarsbiten

HTS Maskinteknikk som holder til på Åssiden i Drammen, var et mekanisk verksted som leverte produkter til en rekke ulike markeder og segmenter. Ett av de viktigste markedene deres var forsvarsmateriell og deler til dette.

HTS Dynamics

UNDERVANNSTEKNOLOGI: HTS Dynamics har nå fullt fokus på undervannsteknologi. FOTO: HTS

-Vi har nå kuttet ut dette helt og satser kun på det vi definerer som undervannsteknologimarkedet. Det vil si at vi fortsetter som den subsea-bedriften vi alltid har vært, men satser også mot nye markeder innenfor dette segmentet som for eksempel undersjøiske kabler osv, sier den daglige lederen videre.

Han forteller at segmentene som HTS var i, utviklet seg ulikt, og at man vil legge fokus på det de kan best, nemlig undervannsteknologimarkedet.

- I 2020 omsatte vi for om lag 180 millioner kroner, men både omsetning og resultat blir i 2021 preget av at vi ble hardt rammet av pandemien. I år har vi budsjettert med en omsetning på ca 120 millioner kroner. Vi merker nå likevel at ordreinngangen er økende og at prognosene er sterke for 2022 og fremover, sier Dahlgren. Han legger til at ordrene langt på vei har tatt seg opp på nivå med før pandemien.

hts

NYTT NAVN, SAMME STED: HTS Maskinteknikk har byttet navn til HTS Dynamics. Men bedriften holder til i samme hus på Åssiden i Drammen. FOTO: GOOGLEMAPS

Også HTS Dynamics, som nå teller om lag 80 ansatte, ser for seg en økende oppdragsmengde inn mot fornybar energimarkedet.

- Vi omfavner det grønne skiftet og ønsker å være med på denne reisen. Så langt utgjør dette markedet om lag 10 prosent av omsetningen, men har hatt en kraftig vekst i 2021. Dette kommer til å øke de neste årene.

-Hvorfor HTS Dynamics? -Vi er et internasjonalt og dynamisk selskap. Navnet har et internasjonalt tilsnitt, samtidig som Dynamics forteller om hvem vi nå er og ønsker å framstå som overfor våre kunder, avslutter Anders N. Dahlgren optimistisk.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063