23948sdkhjf

Kværner øker omsetningen og nesten dobler årsresultatet

Økonomisk gikk det bra i 2013, men i 2014 skal Kværner blant annet jobbe med effektivisering
Økonomisk ble 2013 et år med økende inntekter for Kværner og forbedret resultat. Omsetningen økte fra 8,86 milliarder kroner i 2012 til 12,96 milliarder i 2013. Årsresultatet i 2013 ble på 445 millioner kroner mot 237 millioner året før.

-Vi har vunnet nye prosjekter, og vi har gjennomført viktige leveranser til våre kunder. I alle deler av organisasjonen har det vært høy kapasitetsutnyttelse. Dette høye aktivitetsnivået fortsetter
inn i 2014, uttaler Kværners konsernsjef Jan Arve Haugan i årsberetningen.

I desember 2013 solgte Kværner det USA -baserte selskapet Matrix Services Company fra. Etter salget er hele Kværners virksomhet nå fokusert på å levere offshore installasjoner og landanlegg til sine oppstrøms olje- og gasskunder.

Samtidig jobber Kværner mot å effektivisere og målet er å kunne redusere 15 prosent av de totale kostnadene for en typisk EPC-leveranse.

- En kostnadsreduksjon i denne størrelsesorden vil gjøre oss i stand til å tilby gode priser til kunder på fremtidige prosjekter, uttaler Jan Arve Haugan.

Verdal-verftets framtid avgjøres i løpet av våren
Ved inngangen til 2014 , er Kværners verft i Verdal i gang med ferdigstillelsen av to store stålunderstell for Edvard Grieg og Martin Linge-feltene. Begge understellene vil bli levert i løpet av våren 2014, men på nåværende tidspunkt er det ingen nye stålunderstell-oppgaver i verftets ordrebok.

- På kort og mellomlang sikt vil vi bruke de dyktige medarbeidere på Verdal i andre av Kværners prosjekter. Men situasjonen er utfordrende og vi vil overveie om det er en framtid for understell-produksjon i Norge. Vi forventer å ta en beslutning om framtiden for verftet i løpet av første halvår i 2014, sier Jan Arve Haugan.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.187