23948sdkhjf

EnerMech åpner anlegg i Hammerfest

EnerMech åpner anlegg og rekrutterer lokalt etter å ha signert en avtale for levering av løfte- og inspeksjonstjenester på Goliat FPSO-prosjektet.
Eni Norge har nettopp tildelt EnerMech en treårig rammeavtale for levering av løfte- og inspeksjonstjenester på Goliat FPSO-prosjektet.

I tillegg til å levere generelle løfte- og inspeksjonstjenester, skal gruppen for mekaniske tjenester også levere løst løfteutstyr, løfteutstyr, sakkyndig inspeksjon, utstyr for transport av last, heiser, samt utstyr for personell-transport.

Det er første gangen EnerMech påtar seg oppdrag på vegne av Eni Norge, og for å betjene kontrakten skal selskapet åpne et anlegg i Hammerfest og rekruttere ansatte lokalt. Kontrakten løper over tre år, og har opsjoner på ytterligere to pluss to år.

– EnerMech tror at for å kunne levere fleksible tjenester som våre kunder etterspør, er det nødvendig å ha en sterk lokal tilstedeværelse. Vårt nye anlegg i Hammerfest, med støtte fra våre driftssteder i Bergen og Stavanger, vil møte dette kravet, sier daglig leder i EnerMech Norge, Trond Møller.

Norge nøkkelområde
EnerMech ser på norsk olje- og gassvirksomhet som et nøkkelområde for å oppnå vekst for sine sju forretningsområder og vil i 2014 investere nærmere 20 millioner kroner i utstyr og anlegg for å ekspandere i markedet. Selskapet har 55 ansatte i Norge, og åpnet i fjor base nummer to i Bergen, som skal supplere selskapets anlegg i Stavanger.

Goliat er det første feltet som blir utbygd i Barentshavet. Feltet vil anvende en sylindrisk produksjonsenhet, Sevan 1000 FPSO, for å produsere reservene som er anslått til 174 millioner fat olje og 8 milliarder standard kubikkmeter gass.

– EnerMech har erfaringen og kunnskapen vi er ute etter. At selskapet også vil etablere fasiliteter i Hammerfest er viktig, for vi har som mål at Goliat-prosjektet skal bidra til lokale og regionale ringvirkninger, sier kommunikasjonsdirektør Andreas Wulff i Eni Norge.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079