23948sdkhjf

Oppstart av ny helikopterkontrakt i Hammerfest

1. september har Eni Norge, i partnerskap med Equinor, oppstart av en ny helikopterkontrakt i Barentshavet med Bristow Norway AS.

Kontrakten omfatter helikoptertjenester fra basen i Hammerfest knyttet til mannskapsbytter og SAR (Søk og Redning) for begge selskaper. Den er er den siste i rekken av kontrakter som Eni Norge gir leverandører med base i Nord.

De to helikopterne som inngår i kontrakten er utstyrt med avansert teknologi som bidrar til skjerpet sikkerhet offshore. De er blant annet utrustet med det fremste av oppgraderte sikkerhetssystemer, som halemonterte kamera og forbedret dataoverføring i luften, i tillegg til nyeste teknologi innen varslings- og navigasjonssystem.

SAR-helikopteret, som er nytt i Norge, vil i tillegg være utstyrt med NVG-teknologi (Night Vision Goggles) som gjør det mulig å se i mørket, og som tas i bruk for første gang for olje og gass næringen på norsk sokkel.

Eni Norge og Equinor jobber sammen for å videreutvikle næringen i Barentshavet, og Equinor er partner på Goliat-feltet med 35 prosent eierinteresser. Helikoptrene vil også levere tjenester til det Equinor-opererte Johan Castberg feltet når aktiviteten begynner i havet. Eni Norge er partner på Johan Castberg med en eierinteresse på 30 prosent.

Kontrakten er på fem år med tre opsjoner for forlengelse på ett år hver.

 

Kilde: Pressemelding fra Eni Norge

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.221