23948sdkhjf

Plogen Odin og børsten Balder skal rydde Skandinavia for snø

Fra og med 2014 intensiverer Gjøvik-bedriften Øveraasen sin satsing på snøryddingsutstyr for veg. Dette gjøres blant annet gjennom lansering av plogen Odin og børsten Balder.
Det er gått mer enn 90 år siden Gjøvik-firmaet konstruerte og bygde verdens første snøplog for montering på biler. Mangt har skjedd siden den gang, og i de seneste 15-20 år har bedriften opparbeidet seg en posisjon som verdensledende produsent av snøryddingsutstyr for flyplasser.

Noe av denne egenutviklede teknologien, ønsker nå brøyteprodusenten Øveraasen å overføre til vegsektoren. Under maskinutstillingen ‘Vinterdagene på Lillehammer’ denne uken, lanserte Øveraasen det komplette konseptet «Sort uten salt».

Konseptet består av en elementplog med slapseskjær og en etterhengt kraftig roterende børste. Plogen har blitt gitt navnet Odin og børsten Balder – like sterke som de gamle guder i norrøn mytologi.

Med dette konseptet ryddes vegbanen i fire trinn:
1. Hovedskjæret (Odin) tar unna den største mengden av snø
2. Rester og slaps fjernes med slapseelementene, som er en integrert del av hovedskjæret
3. En kraftig, roterende børste (Balder) føyer seg effektivt etter sporslitasjen / veibanens profil og fjerner de siste rester.
4. Om nødvendig, sprayes veibanen med en liten mengde saltløsning.

Takket være den grundige mekaniske fjerningen av snø og slaps beskrevet i trinn 1- 3, kan mengden av salt reduseres betydelig i forhold til hva man er vant til tidligere.

Ny salgssjef
En slik storstilt og forsterket satsning på vegutstyr, har betydd at Øveraasen fra 1. januar har ansatt Erik Abrahamsen som ny salgssjef for veg. Hans oppgave vil bestå i å bygge opp en egen avdeling for vegutstyr med et tilhørende produktspekter, påbyggervirksomhet, service og ettermarked.

- Øveraasen ønsker at bedriften i løpet av overskuelig framtid, gjeninntar rollen i Skandinavia som en av de ledende leverandører av vintervedlikeholdsutstyr i de fleste kategorier sier Thor Arve Øveraasen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079