23948sdkhjf

Ny teknologi for å produsere grønt stål kan nå markedet innen 2026

En innovatør er i ferd med å kommersialisere en ny metode for å lage stål og andre metaller.

Bak selskapet står flere professorer som fra et internasjonalt universitet allerede produserer med teknologien i en prototypereaktor.

Det skriver vår søsterportal i Sverige, metal-supply.se.

Det er stor interesse for å finne løsninger på den forurensende stålproduksjonsprosessen, ikke minst interessant er Hybrit i Sverige.

Stålproduksjon står for rundt 7 til 9 prosent av menneskehetens klimagassutslipp på verdensbasis, noe som gjør den til en av de mest forurensende industriene på planeten.

Den tradisjonelle produksjonsmåten er å utvinne jernmalm, redusere den i en masovn ved å tilsette kull, og deretter bruke en oksygenovn for å brenne av overflødig kull og andre urenheter.

Elektrokjemisk prosess

MIT spinout Boston Metal er nå på vei til å kommersialisere en ny metode for å lage stål og andre metaller ved hjelp av en elektrokjemisk prosess kalt smeltet oksidelektrolyse (MOE), som eliminerer mange trinn i stålproduksjon og frigjør oksygen som det eneste biproduktet.

Selskapet, som er grunnlagt av tre MIT-professorer, bruker allerede MOE for å gjenvinne høyverdimetaller fra gruveavfall ved sitt brasilianske datterselskap, Boston Metal do Brasil. Dette for å vise frem teknologien deres og etablere viktige partnerskap med gruveoperatører. Det har også bygget en prototype MOE-reaktor for å produsere grønt stål ved hovedkvarteret i Woburn, Massachusetts.

Mange typer metaller

Ifølge Boston Metals sjefforsker, Guillaume Lambotte, kan teknologien brukes til å produsere mange andre typer metaller lenger ned i linjen.

– Hvis du ser rundt i verden, er mange av råvarene for metalloksider og er det et oksid, så er det en sjanse for at vi kan jobbe med den råvaren, kommenterer Guillaume Lambotte i en presentasjon om selskapet.

Ifølge selskapet er prosessen foreløpig planlagt å nå kommersiell skala i 2026, selv om fabrikken i Brasil allerede introduserer industrien til MOE.

- Må forstå teknologien

– Jeg tror det er et vindu for metallindustrien å bli kjent med MOE og se hvordan det fungerer. Folk i bransjen må forstå denne teknologien, det er da den kan spres fullt ut, avslutter Guillaume Lambotte.

Kilde: Metal-supply.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079