23948sdkhjf

Brunvoll thruster-pakke til multifunksjonelt offshore fartøy for REM Offshore

Brunvoll har signert en kontrakt med Myklebust Verft for levering av en thruster-pakke til REM Offshore sitt nye Energy Subsea Construction Vessel (ESCV).

Kontrakten gjelder ett fartøy med ett ekstra fartøy som en opsjon.

Brunvoll skal levere en thruster-pakke bestående av to azimuth fremdriftsthrustere, to inntrekkbare azimuth-thrustere og en tunnelthruster.

Nyutviklet combithruster

En av de inntrekkbare azimuth-thrusterne er en nyutviklet og mer kompakt versjon av Brunvolls tradisjonelle azimuth combithrustere, der thrusteren fungerer som en tunnelthruster i inntrukken posisjon. Den nye combi-thruster-designet har en betydelig lavere byggehøyde grunnet bruk av en lignende anordning for senking og heving som for ikke-combi-enhetene. Samtidig har økt effektivitet i innfelt posisjon.

- Lokalt rederi, lokalt verft, lokal designer og lokal fremdriftsleverandør er et eksempel på hva den omkringliggende maritime industrien er i stand til når vi samarbeider. Vi ønsker å rose REM, for å satse på lokal ekspertise og støtte den lokale verdikjeden for å bygge dette banebrytende fartøyet. Denne typen multifunksjonsfartøy er noe vi har stor tro på, og det lave energiforbruket og utslippene vil gjøre det svært attraktivt i ethvert marked, sier Bernt Rune Riksfjord, VP Salg i Brunvoll AS.

Lavt energiforbruk

Fartøyet, designet av Skipsteknisk AS, er utformet for multifunksjonelle offshore-operasjoner og har betegnelsen ST-245 ESCV (Energy Subsea Construction Vessel). Skipsteknisk og REM har lagt vekt på lavt energiforbruk og utslipp ved utviklingen av fartøyet. 

Dette har resultert i et fartøy som nesten bruker halvparten så mye energi sammenlignet med andre sammenlignbare fartøy av samme tonnasje, med målet om nullutslipp. Dette vil oppnås gjennom en kombinasjon av ulike tiltak som; dualfuelmotorer som går på metanol, batteripakker, løfteutstyr med energigjenvinning og et høyeffektivt fremdriftssystem fra Brunvoll.

Lokal leverandør

- Vårt valg av Brunvoll gjenspeiler REM Offshore sin visjon om å bruke lokale leverandører for å oppnå en mer bærekraftig og effektiv maritim industri. Vi er imponert over hvordan Brunvoll og Skipsteknisk har klart å optimalisere løsningen for lavt energiforbruk og utslipp, sier Ronny Pål Kvalsvik, Chief Commercial Officer i Rem Offshore AS.

Kilde: Pressemelding fra Brunvoll

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063