23948sdkhjf

Økokrim sikter Siem Offshore for skatteunndragelse på over 50 millioner

Siem Offshore er overrasket over Økokrims siktelse og avviser å ha gjort noe straffbart.
Økokrim sikter Siem Offshore for enten ikke å ha levert selvangivelser eller ikke levert til rett tid for årene 2005-2008.

- Vi siktet dem i går, og da foretok vi også ransakelse av selskapets lokaler. Vi mistenker unndratt skatt for den perioden er på over 50 millioner kroner, sier førstestatsadvokat Marianne Bender i Økokrim til DN.no.

Ikke skattepliktig i Norge
I følge en børsmelding fra Siem Offshore dreier det seg om manglende levering av dokumenter i en periode da selskapet ikke var skattepliktig i Norge. Alle selvangivelsene for denne periode er etter diskusjoner med ligningsmyndighetene sendt inn og arkivert for flere år siden, skriver Sien Offshore, som påpeker at de først ble skattepliktig i Norge fra 1. januar 2010.

Økokrim vil nå gå gjennom det beslaglagte materiale og forventer at dette enten vil be- eller avkrefte den mistanken de har.

Siem Offshore forventer ikke videre skatteforpliktelser som følge av siktelsen.

- Selskapet er av den bestemte oppfatning at det ikke har gjort noe straffbart, og er derfor overrasket over Økokrims aksjoner. Det er ikke klart for selskapet hvorfor Økokrim er involvert i saken. Selskapet vil gi myndighetene all nødvendig informasjon, skriver Siem Offshore.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094