23948sdkhjf

Modifikasjonskonferansen: - Vi må hele tiden ha fokus på å redusere klimautslipp

- I en urolig verden er det svært viktig at vår bransje opprettholder fokuset på og forpliktelsene våre for å redusere utslipp.

Bærekraftasvarlig i Aker Solutions, Mariann Nilsborg, var klar og tydelig i sitt innlegg på Modifikasjonskonferansen i Stavanger tirsdag.

Hun mener at det er svært viktig at bransjen sammen finner løsninger for å få ned klimautstlippene og dermed bidra til at Norge og verden når målene i Paris-avtalen.

- Vanskelig å nå målene

Hun innrømmer at det bir tøft å nå klimamålene både nasjonalt og internasjonalt, men at bransjen må gjøre gitt for at det skal bli mulig.

- Mad dagens reduksjon av utslipp vil vi nå Norges mål om klimakutt i 2025, mens målet er 2030, sa hun, og pekte på at man må i sterkere grad jobbe mot mer fornybar energi, og redusere utslippene fra olje og gass. Hun pekte blant annet på smartere transport og grønt stål/stål med lavere utslipp som mulige bidrag til å få fart på utslipppsreduksjonene.

Nilsborg inviterte leverandørene som satt i salen med på å finne løsninger som bidrar til mindre utslipp.

Aker Solutions, som har blitt med First Movers Coalition og som er et internasjonalt initiativ for å ha fokus på reduserte utslipp fra primært stålproduksjonen, har sendt et brev til selskapets 19.946 leverandører, der det settes krav til at selskapene skal rapportere om sine utslipp, og også redusere disse.

Konferanse: Modifikasjonskonferansen foregår på Sola tirsdag og onsdag. Foto: Morten Dahl

Står sterke sammen

- Vi vil gjerne være behjelpelig med dette, og det er sammen vi står sterkest til å kunne løse klimaproblemene. Vi må hele tiden jakte på å redusere utslipp, og dette må vi gjøre i samspill. Vi må ikke stanse dette viktige klimaarbeidet på grunn av høy aktivitet i bransjen eller av en urolig verden, sa hun.

Mariann Nilsborg mener også at det på sikt ikke alltid er sånn at det er ekstra kostnader forbundet med å satse på å få redusert utslippene. Det kan også være sånn at leverandørene synes det er viktig å få gjort noe med klimautslippene.

Leverandørene må være bevisst på egne utslipp

- Men det er aller viktigste er at leverandørene blir bevisst på egne utslipp og at bærekraft blir en viktig del av framtidige prosjekter, avsluttet Mariann Nilsborg.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078