23948sdkhjf

Kinas lybsue-baserte stålproduksjon skal overstige 20 % innen 2030

Sju kinesiske departementer har fremmet et forslag om å øke andelen elektriske lysbueovner (EAF) i nasjonal stålproduksjon til over 20 prosent innen 2030.

Kina har de siste årene møtt betydelig press fra den globale stålindustrien for å avkarbonisere produksjonen sin, på grunn av den høye andelen masovner.

Beslutningen om å implementere grønnere produksjonsprosesser har som mål å bringe landet nærmere å nå sine miljømål om karbonnøytralitet innen 2060, samtidig som produksjonskapasiteten opprettholdes.

Flere departementer

Blant etatene som fremmet forslaget er departementet for industri og informasjonsteknologi (MIIT), National Development and Reform Commission (NDRC), Finansdepartementet og departementet for økologi og miljøvern.

Ifølge en rapport fra GMK Center har Kina siden 2017 investert 110 Mt/år i ny EAF-kapasitet som en del av et erstatningsprogram, men den gjennomsnittlige utnyttelsesgraden er 60  prosent.

Liten økning i fjor

Kinas stålprodusenter produserte 1,019 milliarder tonn stål i 2023, en økning på 0,6 prosent fra 2022 til i fjor, noe som betyr at den nedadgående trenden i landets stålindustri har stoppet etter to år på rad med produksjonsnedgang.

Kilde: Steeltimes International

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078