23948sdkhjf

Cenika vil bygge ut og ansette flere

Lier-bedriften har kjøpt opp to selskaper, og har behov for flere ansatte og å bygge ut lokalene sine.

Cenika er en bedrift som har spesialisert seg på å bygge elektrotavler.

Og de gjør det godt om dagen. Resultatene for 2022 viser en nemlig en omsetning på 377,7 millioner kroner, noe som er en økning fra 336,3 millioner kroner året før. Resultatet for skatt steg til 103,4 millioner kroner.

Kjøpte opp to bedrifter

Nå har selskapet kjøpt opp to produksjonsbedrifter, skrier Drammens Tidende (DT). Den ene ligger på Kongsvinger, og den andre i Steinkjer. Dette ble gjort for å kunne vokse ytterligere.

– Vi har spesialisert oss på infrastruktur som skap og transformatorer. Kort forklart leverer vi alt av utstyr som tavler og invertere fram til hurtigladere for elbiler. Dessuten skap til gatebelysning, ladeanlegg for lastebilene til ASKO og har nylig inngått en rammeavtale med Oslo kommune som bygger ut grønn infrastruktur, forteller Svein Tore Moe i Cenika til DT.

Ytterligere 1000 kvadratmeter

Nå har bedriften, som holder til på Tranby i Lier, søkt om å få bygge ut de eksisterende lokalene med ytterligere 1000 kvadratmeter. I tillegg skal de sette opp en midlertidig plasthall som lager. Det er bare tre år siden at Cenika flyttet inn i de nye lokalene på Tranby.

Nylig ansatte han tre nye medarbeidere, men han trenger flere. Men som så mange andre er det en utfordring å skaffe nok fagfolk til produksjonen.

Cenika satset også lenge på leveranser til boligmarkedet, men dette er det blitt mye mindre av etter at markedet så å si nesten har stanset opp. Moe tror at boligbyggingen til ta seg opp igjen først i 2025.

Produsere selv

– Vi tok et valg om å satse på infrastruktur da vi så at boligbyggingen nærmest kollapset. Dessuten valgte vi å produsere selv fremfor å være et rent handelsselskap. Det store problemet foruten plass har vært å få tak i ansatte, sien han til DT.

Kilde: Drammens Tidende

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078