23948sdkhjf

Lindab leverer "verdens første" ventilasjonskanaler i fossilfritt stål til et byggeprosjekt i Lund

Lindab vil levere verdens første ventilasjonskanaler laget av fossilfritt stål til et innovativt byggeprosjekt i Lund.

Eiendomsselskapet Vectura utvikler og drifter prosjektet, og entreprenøren er Skanska. Målet er å sertifisere eiendommen som LEED Gold.

Det fossilfrie stålet kommer fra SSAB og er produsert med HYBRIT-teknologien. Lindab har fått en testleveranse som en av få leverandører, noe som gjør det mulig å levere produkter flere år før den planlagte vanlige produksjonen av fossilfritt stål, som er estimert til 2026.

Bygningen på 24 000 kvadratmeter vil inneholde kontor- og forskningslokaler og er designet for å være et symbol på innovasjon og bærekraft. Med mål om LEED Gold-sertifisering vil bygningen oppfylle strenge miljøkrav og bidra til en mer bærekraftig fremtid.

Én kilometer ventilasjonskanaler i fossilfritt stål

- Vi er svært stolte av Lindabs bidrag til eiendommen i form av én kilometer ventilasjonskanaler i SSABs fossilfrie stål. Dette er et skritt i riktig retning for å redusere både vår egen og våre kunders klimapåvirkning, sier Ola Ringdahl, administrerende direktør for Lindab.

- Dette er et utmerket eksempel på hvordan vi sammen med våre kunder og leverandører jobber med innovasjon for å bane vei for fremtidige løsninger innen klimaområdet. Ved å tørre å prøve noe nytt legger vi til rette for å gå fra spisskompetanse til bredde i neste prosjekt, sier Staffan Andersson, visepresident i Skanska Sverige AB.

Bærekraftig byggebransje

Matilda Isaksson, bærekraftsansvarlig hos Lindab, legger til:

- Ved å bruke SSABs fossilfrie stål i våre ventilasjonskanaler støtter vi en mer bærekraftig byggebransje. Dette prosjektet er et bevis på hva som kan oppnås gjennom innovasjon og samarbeid.

Patrik Lamberth, prosjektsjef hos Vectura, sier i en kommentar at bygningen vil bli et symbol på innovasjon, et møtested for nytenkning og kunnskap der man utvikler seg og lærer av hverandre.

- Med Lindabs, Skanskas og SSABs bidrag når vi våre ambisiøse miljømål, sier han.

Ved å bruke banebrytende materialer og teknologier viser Lindab, SSAB, Skanska og Vectura vei for fremtidige bærekraftige byggeprosjekter.

Installeringen av de fossilfrie ventilasjonskanalene og andre ventilasjonsprodukter i prosjektet utføres av selskapet K Vent.

Kilde: Pressemelding fra Lindab

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079