23948sdkhjf

Deep Wind Offshore og EDF Renewables ser muligheter i langsiktig samarbeid

I tillegg til Utsira Nord, ser konsortiet nå mot utlysningsrunden i 2025.

I mer enn to år har EDF Renewables jobbet i partnerskap med Deep Wind Offshore om utvikling av de første områdene for havvind i Norge.

Nå har konsortiet signert en eksklusiv avtale hvor de vurderer vilkårene for videre samarbeid i utlysningsrunden i 2025.

– Dette er gode nyheter, som viser hvordan franske og norske bedrifter kan tjene på å samarbeide. EDF Renewables og Deep Wind Offshore har bygget på hverandres kunnskap og ekspertise siden 2021, og jeg ønsker dem lykke til med dette neste kapittelet, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Global erfaring og lokal tilstedeværelse

EDF Renewables tar med seg over ti års erfaring med utbygging og drift av havvindparker til det norske markedet. Selskapet har installert den første havvindparken i Frankrike, ved Saint-Nazaire, og en av de første flytende vindparkene i verden, Provence Grand Large.

EDF Renewables er et 100 prosent eid datterselskap av den statseide EDF-gruppen, den største produsenten av lavkarbonelektrisitet i verden.

– EDF Renewables og Deep Wind Offshore kombinerer omfattende global erfaring med unik lokal tilstedeværelse, og vil bidra til å skape lokale verdier rundt utbyggingene. Konsortiet er fullt forpliktet til å bidra til den norske regjeringens mål om å tildele 30 GW havvind i innen 2040, sier CEO Bruno Benssason i EDF Renewables.

Samarbeid: F.v: Adm. dir. Knut Vassbotn i Deep Wind Offshore, statssekretær Astrid Bergmål, næringsminister Jan Christian Vestre, adm.dir. Bruno Bensasson og VP Offshore Wind Europe Nicolas Voyez i EDF. Foto: Regjeringen

Skaper merverdier

Deep Wind Offshore bygger på over 100 års erfaring innen fornybar kraftproduksjon og maritime operasjoner gjennom sine eiere i Haugaland Kraft, Sunnhordland Kraftlag og Knutsen Group. Selskapet har hovedkontor i Haugesund og er delvis eid av lokale kommuner, noe som sikrer at lokale verdier blir ivaretatt.

– Vi er stolte av å ta med EDF Renewables inn på det norske havvindmarkedet, og ser hva de har å tilføre. Med vår komplementære kunnskap og erfaring vil vi levere en solid søknad på Utsira Nord, og sammen ser vi på muligheter i auksjonsrunden i 2025, sier CEO Knut Vassbotn i Deep Wind Offshore.

Kilde: Pressemelding fra Regjeringen

KLIKK for alle artikler i Offshore og havvind.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125