23948sdkhjf

Eramet: 2023 ble et tøft år, men håper på bedring i 2024

Fabrikkdirektøren ved Eramet i Kvinesdal tror at det ikke vil bli bedring i markedet før et godt stykke ut i 2024.

Bedriften har lagt bak seg et tøft år med vanskelige markedsforhold, sviktende etterspørsel, lave priser og mer konkurranse fra produsenter fra andre steder enn i Europa.

Og så har da heller ikke fabrikkdirektør Aida Bermudez Alonso tro på at det skal bli bedre de første månedene heller.

Vil ta noen måneder

– Vi forventer ikke at markedet vil ta seg opp de nærmeste månedene, men har et håp om at vi skal se en bedring et stykke ut i året, blant annet avhengig av hvordan rentenivået utvikler seg i Europa, siden dette påvirker aktivitetsnivået både i blant annet bygningsbransjen og bilindustrien, sier fabrikkdirektøren til avisa Agder.

Det har vært utfordrende tider for Eramet lenge. Siden siste halvdel av 2022 har det vært et klart prisfall, noe som førte til at omsetningen i fjor ble mye lavere enn året før.

- Vi har produsert mindre i fjor enn i 2022, sier hun videre til avisa.

Eramet Norway i Kvinesdal har nå 209 ansatte, hvorav 19 er lærlinger. Alonso er spesielt stolt av at 17 prosent av arbeidsstyrken nå er kvinner – det er et høyt tall i bransjen Eramet opererer i.

Fabrikkdirektørens største ønske for 2024 er at det skal være null skader ved verket, og at de lykkes med miljøprosjektene.

Energipriser

- Gode energipriser og rammevilkår, samt bedre markedsforhold hadde også hjulpet, fastslår Alonso.

Alonso er opptatt av det grønne skiftet i norsk industri, og Eramet har flere gode prosjekter på gang.

De dyre strømprisdene er også noe hun er opptatt av.

– Vi merker den generelle prisstigningen veldig godt både på våre driftskostnader og gjennom kostnadsøkning i prosjektene vi jobber med. Strømprisøkningen er veldig alvorlig for oss, avslutter fabrikksjef Aida Bermudez Alonso.

Kilde: Avisen Agder

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.5