23948sdkhjf

Saltdalshytta måtte permittere - nå satser de på nytt billig-konsept

Saltdalshytta er rammet av dyrtiden med nær stans i all hyttebygging her i landet. Nå lanserer hytteprodusenten et billig-alternativ som enkelt kan tilpasses til kundenes behov og økonomi i ulike faser av livet.

Saltdalshytta har nylig lansert en ny hytteserie, som enkelt kan tilpasses til kundenes behov og økonomi i ulike faser av livet.

Resultatet har blitt et modulbasert system som kan bygges ut i flere steg, og som også gir store muligheter for egeninnsats.

Slik beskriver Saltdalshytta selv sitt nye konsespt Steg i en pressemelding.

Måtte permittere

Saltdalshytta har nylig lansert en ny hytteserie, som enkelt kan tilpasses til kundenes behov og økonomi i ulike faser av livet. Resultatet har blitt et modulbasert system som kan bygges ut i flere steg, og som også gir store muligheter for egeninnsats.

Hyttebygging: Rusånes Fabrikker tilhører Saltdalshytta. Her ble mange permittert i fjor. Foto: Saltdalshytta

Lanseringen skjer etter at Saltdalshytta måtte permittere flere ansatte ved Rusånes Fabrikker, som bygger hyttene for produsenten. Ved fabrikken er det til sammen 62 årsverk. Dyrtiden har ført til at hyttebyggingen her i landet har stanset så og si helt opp.

– Med Steg-kolleksjonen har vi lagd en rimelig inngangsbillett til hyttelivets gleder, sier markeds- og kommunikasjonssjef Monica Blom Thorsen i Saltdalshytta.

- Man kan starte med en hytte som passer til dagens behov, og ikke bygge unødvendig stort for å dekke eventuelle fremtidige behov, fortsetter hun.

 – Når man etter hvert muligens ønsker seg flere soverom, smørebod eller vedskjul, kobler man enkelt på en seksjon som inneholder det man trenger. Denne delen kan være frittstående, eller kobles til hovedbygget på ulike måter. De ulike delene har samme arkitektur og tekniske løsninger, så sluttresultatet blir helhetlig og meget pent, sier Thorsen.

Hytte for under 1 million kroner

Flere av de nye hyttene i Steg-serien tilbys snekkerferdig for under 1 million kroner og er skånsomme mot sine omgivelser.

– Siden hver enkelt seksjon har en forholdsvis beskjeden størrelse, er de enkel å plassere i terrenget. Det kreves kun små terrenginngrep, og ved fundamentering på pilarer er betongforbruket minimalt. Størrelsen reduserer også materialforbruket, og gjør at det kreves mindre energi til oppvarming, noe som også har vært et av målene i utviklingen av disse hyttene, sier hun.

Steg-hyttene har ferdige elementer for både gulv, vegger og tak. Denne type elementer var i stor grad en del av de gode selvbyggerløsningene som for mange 10-år siden bidro til å gjøre Saltdalshytta til landets største hytteprodusent. Med Steg er disse løsningene videreutviklet og forbedret til minste detalj og Saltdalshytta retter seg altså nok en gang til de som ønsker å bidra med egeninnsats.

– Et av målene med Steg-hyttene er å gi flere mulighet til egen hytte. Dette ved å tilby trinnvis og «behovsprøvd» bygging og tilrettelagt mulighet for egeninnsats. Sammen med byggesettet kommer det en meget detaljert og gjennomillustrert monteringsveiledning som hjelper deg med å sette delene sammen, fortsetter Thorsen.

Små hytter etter ønske fra kundene

I en undersøkelse utført av Kantar på vegne av Saltdalshytta viser at nordmenn har et stadig større ønske om mindre hytter som er strømgjerrige.

Nytt konsept: Slik ser Saltdalshytta for seg det nye billig-konseptet Steg. Foto: Saltdalshytta

I undersøkelsen blir respondentene spurt om hvilke type hytte man ønsker å kjøpe, dersom du skal kjøpe hytte de kommende 5 årene. Hele 55 % av de spurte ønsker å kjøpe en arealeffektiv liten hytte. Ifølge samme undersøkelse oppga over 50 % at det var mer aktuelt med hyttekjøp dersom det var energibesparende tiltak på hytta som gjorde at driftskostnadene var lave. I tillegg kom det frem at 52 % ønsket at hytta skulle etterlate seg minst mulig avtrykk i naturen.

- Dette sier oss at hyttekunder har justert hyttedrømmen sin. Fokus på lavt energibruk, lave driftskostnader og ikke minst mer bærekraftige løsninger er noe kundene ønsker fremover, sier Monica Blom Thorsen.

Kilde: Pressemelding fra Saltdalshytta

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.069