23948sdkhjf

Må trolig si opp ansatte

Alt blir dyrere, og det merker norske hyttebyggere. Hos Saltdalshytta er byggingen av hyttene halvert så langt i år sammenliknet med samme periode i fjor.

Det er ikke få hytter de 270 ansatte ved Saltdalshytta bygger.

I fjor ble det bygd hele 550 hytter, skriver NRK.

Med økte lånerenter, rekordhøye strømpriser og økte priser på mat og drivstoff, merker nå hytteprodusenten at markedet ikke er det samme som i fjor. Antall bygde hytter så langt i år er halvert sammenliknet med samme tidsrom i 2021.

OPPSIGELSER: Adm.dir. i Saltdalshytta, Stine Røsand (innfelt) må trolig si opp flere av de 270 ansatte ved hytteprodusentens fabrikk. FOTO: GOOGLEMAPS/MESTERGRUPPEN

Nedbemanning

Det betyr at det blir mindre å gjøre for de ansatte i hytteselskapets fra fabrikk på Rusånes, og nå sier adm. dir. Stine Røsand til NRK at de har begynt prosessen med å nedbemanne.

Raymond Ruså har vært ansatt hos Saltdalshytta i 42 år, og sier at han ikke har opplevd at så mange piler peker nedover som nå

- Stemningen blant de ansatte er god, men når nedbemanningen starter vil mange føle en uro for om de blir berørte eller ikke, sier han.

Velger bort hytte

Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at folk velger bort hytte når økonomien blir trangere.

Da håper Stine Røsand at Saltdalshytta kan ha andre bein å stå på, og nevner flermannsboliger som et alternativ. Da kan ansatte som blir permittert komme tilbake på igjen, tror hun.

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.077