23948sdkhjf

Saltdalshytta-fabrikk må permittere ansatte

Bråstopp i hyttebyggingen etter pandemien og dyrtid gjør at Rusånes Fabrikken må gå til det skritt å permittere nærmere 50 ansatte.

Fabrikken i hyttemarkedet er ikke den første som merker nedgang i hyttegyggingen.

I en pressemelding går det fram at fabrikken har til sammen 62 ansatte, så det er en betydelig del av arbeidsstokken som nå permitteres. Fabrikken er tilknyttet Saltdalshytta.

Krevende markedssituasjon

– Vi opplever en krevende markedssituasjon som dessverre vil berøre mange av våre medarbeidere ved Rusånes Fabrikker. Grepene vi nå tar er nødvendige for å tilpasse og sikre fremtidig drift. Produksjon av Saltdalshytta er hovedproduktet til fabrikken, og permitteringene skyldes en kombinasjon av nedgang i hyttesalg og sesongrelatert reduksjon i ordretilgangen om vinteren. Vi ser oss derfor nødt til å permittere de fleste til over nyttår, sier Stene Tømmeraas Bergsløkken, administrerende direktør i Mestergruppen Boligproduksjon og daglig leder ved Rusånes Fabrikker AS.

På et allmøte tidligere i dag informerte Rusånes Fabrikker om at ca. 45-50 medarbeidere vil bli permittert.

- Har hatt en god dialog med tillitsvalgte

– Vi har hele veien vært åpne og har sørget for å informere om nedgangen i hyttemarkedet. Vi føler at vi har en god dialog med de tillitsvalgte og at de ansatte forstår årsaken bak permitteringene. Men det er klart at det er veldig leit for de det gjelder, sier Stene.

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093