23948sdkhjf

Hitachi Energy utvider – og skal ansette flere

I Kobbervikdalen utenfor Dramamen er Hitachi Energy i ferd med å reise en helt ny produksjonshall. Samtidig skal selskapet ansette mange flere.

Tidligere hadde Hitachi Energy lokaler på Brakerøy, men da det nye sykehuset ble en realitet, så de seg nødt til å flytte litt lenger sør.

Hitachi Energy er tidligere kjent som National Industri og ABB National Transformer.

Dobler produksjonen

– Vi dobler produksjonen med det nye bygget som skal stå ferdig i april neste år. Og noe av det som er spennende er at vi igjen skal jobbe med vikling, sier fabrikksjef Brede Slåtten til Drammens Tidende (DT).

Hitachi Energy er inne i en vekstperiode, og har planer om å ansette 50 nye medarbeidere, blant annet ingeniører. Men det er hard kamp om hodene.

Da bedriften flyttet fra Brakerøya, var det meningen av man skulle kjøpe inn tjenester og produkter fra andre interne produsenter i Europa, men høy etterspørsel og dertil lang leveringstid har ført til at de nå igjen vil produsere sine egne viklinger.

Utvider: Hitachi Energy skal utvide lokalene utenfor Drammen, og skal ansette flere nye folk. Foto: Googlemaps

Service

Mye av jobben Hitachi Energy i dag gjør, er å utføre service på andre transformatorer. Adm. dir. Steffen Waal forteller til lokalavisa at selskapet i dag har en gjenbruksgrad på opp mot 97 prosent på disse transformatorene. Mange av dem har vært i bruk i mer enn 30 til 40 år, og de får nå forlenget levetid.

Den nye hallen som nå er under oppføring, vil gi langt større produksjonsmuligheter, og det installeres traverskraner der den største vil kunne håndtere 100 tonn.

320 ansatte i Norge

Hitachi Energy Norway omsetter for litt over en milliard kroner, og har i dag 320 ansatte. 80 av disse jobber i Drammen

 

Kilde: Drammens Tidende

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093