23948sdkhjf

Storbritannias fagforeningsledere oppfordrer Tata Steel til å revurdere stenging av masovn

Storbritannias fagforeningsledere har fortalt Tata Steel at stengingen av Port Talbot-masovnene vil "utgjøre en risiko for selskapets framtidige stålproduksjon i Storbritannia".

Stålprodusenten trakk nylig sin kunngjøring om et forventet tap på 3000 arbeidsplasser, noe som har gjort det mulig for fagforeningene å holde ytterligere diskusjoner.

Unngå tap av arbeidsplasser

To av de viktigste fagforeningene som representerer arbeidere, Community og GMB, støtter forslag utarbeidet av konsulentselskapet Syndex og presenterte dem for Tata Steel på et privat møte 17. november, i et siste forsøk på å avverge tap av arbeidsplasser.

 

Tata Steel planlegger å erstatte de to masovnene med EAF-er, men ifølge en rapport fra The Guardian vil de først begynne å operere i 2027, og vil kreve langt færre arbeidere på lang sikt.

Tata-planen ser ut til å ha støtte fra den britiske regjeringen, som har lovet 500 millioner pund for å hjelpe til med overgangen til lysbueovner, og som forhandler om en lignende avtale for Scunthorpes to masovner. Fagforeninger, lokalpolitikere begge steder og Arbeiderpartiet har imidlertid tatt til orde for at regjeringen bør insistere på jobbgarantier.

To-trinns overgang vil beskytte 2000 arbeidsplasser

Syndex-forslaget for Port Talbot krever i stedet en to-trinns overgang til lysbueovner som vil beskytte 2000 arbeidsplasser. I den første fasen ville en av masovnene og delene av anlegget som behandler smeltet jern til stålspiraler forbli åpne. Masovnen vil også kunne produsere jern for bruk i den første av to potensielle lysbueovner sammen med skrapmetall. I den andre fasen skulle Tata Steel stenge den andre masovnen i 2032, da en ny lysbueovn skulle bygges.

Alun Davies, Communitys talsperson for stålindustrien, sier at samtalene med Tata var positive. På spørsmål om detaljene i planen, hevdet en talsperson for fellesskapet at den kunne oppnås uten «ingen obligatoriske oppsigelser», og la til:

«Fagforeningene ønsker å samarbeide med Tata og regjeringen for å gjøre virksomheten velstående og bærekraftig og beskytte viktige arbeidsplasser. for kommende generasjoner. Vi er klare til å spille vår rolle, men vi vil ikke stå ved siden av og se på oppsmuldringen av vår industri og våre lokalsamfunn.''

Troverdig og gjennomførbar plan

Charlotte Brumpton-Childs, representerer GMB, og hun sier at Syndex-planen er "troverdig, gjennomførbar og vil sikre avkarbonisert stålproduksjon i Sør-Wales - så vel som lenger ned i forsyningskjeden."

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.046