23948sdkhjf

Brunvoll fremdrifts- og manøvreringspakke for FSVs nye bløggefartøy

Brunvoll har inngått en kontrakt med Fitjar Mekaniske Verksted AS for leveranse av en fremdrifts- og manøvreringspakke for et bløggefartøy.

FSV Gruppens nye fartøy er designet i samarbeid mellom Sirius Design & Integration og Fitjar Mekaniske Verksted AS, hvor fartøyet også skal bygges. 

Det 50 meter lange bløggefartøyet vil bli utrustet med twin-screw for fremdrift. Dette består av to propeller på aksling med kontrollerbar pitch, reduksjonsgir og elektromotor. Fartøyet vil også bli utstyrt med to tunnelthrustere, én forut og én akterut, for manøvrering.

FSV Group valgte twin-screw konfigurasjonen i kombinasjon med de to tunnelthrustene for å imøtekomme operasjonelle krav til skipet. Fartøyet er designet for å operere i grunne farvann med sterke strømmer, og er basert på Aurora-serien utviklet av Sirius Design & Integration (Sirius DI) og Fitjar Mekaniske Verksted (FMV).

Framdriftspakke: Det er en bløggebåt av denne typen Brunvoll skal levere framdrifts- og manøvreringspakke til. Illustrasjon: FMV

Skipet vil også bli bygget ved verftet til FMV på Fitjar. 

- Vi valgte Brunvoll på bakgrunn av at de har vist at de er i stand til å levere produkter av
høyeste kvalitet sammen med et stort globalt servicenettverk. Dette er et nytt
markedssegment for oss, og fartøyet kommer til å operere globalt. Vi kan heller ikke legge
skjul på at det å ha Brunvoll som utvikler og produserer disse produktene i nabolaget vårt,
er en ekstra bonus, sier Arild Aasmyr, adm. dir. i FSV Group.

FSV Group er en norsk tjenesteleverandør, hovedsakelig innen akvakulturindustrien og opererer en stor flåte med multifunksjonelle fartøy, som omfatter fartøy for tauing, ROV-inspeksjon, behandling av lakselus med mer. FSV Group opererer ut ifra fra hovedkontoret i Molde.

Kilde: Pressemelding fra Brunvoll

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109