23948sdkhjf

Investerer 8 milliarder

Oljedirektoratet har mottatt plan for utbygging og drift for Oseberg Delta fase 2. Prosjektet innebærer investeringer i underkant av 8 milliarder kroner.
Oseberg Delta er tidligere bygd ut med en havbunnsramme knyttet opp mot Oseberg feltsenter, og har i dag to produksjonsbrønner, skriver oljedirektoratet i en melding.

I følge planen som OD nå skal behandle bygges Oseberg Delta ut med to nye havbunnsrammer, og drivmekanismen endres fra trykkavlastning til delvis trykkvedlikehold basert på gassinjeksjon. Det meste av den injiserte gassen blir solgt i en seinere fase.

Deltastrukturen ligger rundt 14 kilometer sørvest for Oseberg feltsenter i Nordsjøen og ifølge planen som oljedirektoratet nå behandler forventes det en produksjon på 4,6 millioner standard kubikkmeter olje og 7,7 milliarder standard kubikkmetergass.

Også de to nye havbunnsrammene knyttes opp mot Oseberg feltsenter via den eksisterende Delta-havbunnsramme. For å transportere gass til injeksjon fra Oseberg til Delta, gjenbrukes det ene av de to rørene som per i dag frakter gassen fra Tune til Oseberg.

Etter planen skal produksjonen fra Oseberg Delta fase 2 starte i 2015.

Rettighetshaverne i Oseberg area unit og dermed også for utbyggingen av Oseberg Delta er Statoil, Petoro, Total E&P Norge AS og ConocoPhillips Skandinavia AS.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078