23948sdkhjf

«Kågtind II» tok inn vann, men gikk for egen maskin onsdag morgen

Sent tirsdag kveld meldte fiskebåten «Kågtind II» at den tok inn vann ved Bjørnøya. Men onsdag morgen var lekkasjen stanset og motorene i gang igjen.

Meldingen som tikket inn til nødetatene tirsdag kveld var dramatisk.

Fiskefartøyet «Kågtind II» med 21 mann om bord tok inn vann, og hadde fått motortrøbbel. Båten befant seg vest for Bjørnøya da meldingen tikket inn.

Fikk raskt bistand

«Kågtind II» fikk raskt bistand fra et annet fiskefartøy, som lå ved havaristen utover natta. Og ved midnattstid fikk mannskapet kontroll på vanninntrengingen og fikk også startet motorene igjen, noe de ikke hadde trodd var mulig tidligere på kvelden. Derfor kunne fartøyet gå for egen maskin mot land onsadg morgen.

Bistand fra et helikopter på Svalbard lettet på situasjonen. Helikopteret hadde nemlig med seg to lensepumper, som bidro til at vannet kunne bli pumpet ut av fartøyet. Vannstanden sank raskt da pumpene begynte å virke.

Natt til onsdag var det liten kuling og lett snøvær i området.

Bedret situasjon

Ifølge styrmannen om bord på MS «Veststeinen», som lå i beredskap ved siden av havaristen utover kvelden og natta, bedret situasjonen for «Kågtind II» seg utover natta.

- Det ser ut til at de har kontroll nå, men vi blir her i tilfellet de har behov for bistand fra oss, sa styrmann Jarl-Magne Silden til NRK ved midnatt.

Kolliderte i kaia

Det er ikke første gang «Kaagtind II» er involvert i en ulykke. I april i år krasjet nemlig skipet, som er eid av fiskeriselskapet Nergård inn i en kai ved Tromsø Havn.

“Kaagtind II” ble bygget i 2000 og er 64,4 meter langt og har en bredde på 12,2 meter, ifølge MarineTraffic.  Tråleren ble bygget ved det spanske verftet Astilleros Gondan.

 

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078