23948sdkhjf

Franzefoss Minerals og REE Minerals skal utvikle sjeldne jordarter ved Ulefoss

Franzefoss Minerals går inn med kapital i REE Minerals Holding for å utvikle Fensfeltet, som inneholder store mengder sjeldne jordarter.

Disse elementene er uunnværlige i en rekke teknologiske produkter, inkludert elbiler og vindturbiner.

– Franzefoss Minerals har mer enn hundre års historie innen mineraler og gruvedrift. Det er en fantastisk tillitserklæring at de går inn med kapital og setter oss i stand til å intensivere arbeidet med å utvikle REE Minerals, sier Thor Bendik Weider, styreleder i REE Minerals Holding AS.

Fensfeltet i Ulefoss

REE Minerals arbeider for å etablere utvinning av sjeldne jordarter på Fensfeltet i Ulefoss i Telemark. Sjeldne jordarter er et fellesnavn på en gruppe mineraler som er uunnværlige elementer i det grønne skiftet, og etterspørselen etter disse har økt kraftig de senere årene.

Riktig tidspunkt: - Vi synes nå tiden er riktig for å øke vårt engasjement i REE Minerals, både med kompetanse og kapital, og håper det vil bidra til å realisere dette viktige prosjektet, sier konsernsjef Hanne Markussen Eek i Franzefoss Minerals AS. Foto: Franzefoss

– I Franzefoss Minerals har vi lang erfaring med å investere i mineralutvinning, og vi har helt siden 1919 hatt hovedfokus på bruk av kalkstein som råvare inn i en rekke samfunnskritiske aktiviteter. I 2014 begynte vi så smått å engasjere oss i forekomsten av sjeldne jordarter på Fensfeltet. Behovet for dette råmaterialet for å komme i mål med globale og nasjonale miljømål blir bare mer og mer åpenbart. Vi synes nå tiden er riktig for å øke vårt engasjement i REE Minerals, både med kompetanse og kapital, og håper det vil bidra til å realisere dette viktige prosjektet, sier konsernsjef Hanne Markussen Eek i Franzefoss Minerals AS.

I forbindelse med kapitaltilførselen vil Franzefoss Minerals også gå inn i styret i REE Minerals.

Europas største

En fersk mineralressursrapport utført for REE Minerals bekrefter selskapets vurdering av at det sitter på Europas største påviste forekomst av lette sjeldne jordarter. Rapporten er utarbeidet av det internasjonalt anerkjente selskapet SRK Consulting i samarbeid med det danske gruvekonsulentselskapet 21st NORTH. 

Kilde: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078