23948sdkhjf

Blastr Green Steel og SFE skal samarbeide om pelletsanlegg i Norge

Blastr Green Steel har signert en intensjonsavtale (LOI) med det ledende regionale kraftselskapet Sogn og Fjordane Energi (SFE) for langsiktig levering av ren strøm til Blastrs pelletsanlegg kl. Lutelandet på vestkysten av Norge, som anses som et potensielt sted for å levere råstoff til Blastrs ultralavt CO₂-stålanlegg som for tiden er under utvikling i Inkoo, Finland.

– Dette er et viktig skritt mot å sikre kraftkapasitet og nettforbindelse for det potensielle pelletsanlegget på Lutelandet som vil utnytte fornybar vann- og vindkraft for å akselerere utviklingen av en verdikjede for avkarbonisert stål, sier Hans Fredrik Wittusen, administrerende direktør i Blastr Green. Stål.

- Vi er veldig fornøyde med støtten fra SFE og andre sentrale regionale partnere i arbeidet med utviklingsplanen for Lutelandet, legger han til.

Ble valgt i august

Blastr valgte i august Lutelandet industriområde som et potensielt sted for utbygging av et anlegg for omdanning av jernmalmpelletfôr til direkte reduksjonspiller. Området har etablert industriell infrastruktur, tilgang til fornybar energi og en dypvannshavn på et strategisk plassert Nordsjø-sted.

Under LOI vil Blastr og SFE samarbeide om å etablere en langsiktig kraftforsyningsavtale. Partene har som mål å signere en endelig avtale innen utgangen av 2025, med forbehold om at Blastr oppnår relevante myndighetsgodkjenninger og treffer en endelig investeringsbeslutning for Lutelandet-anlegget.

-Vi støtter utviklingen av nye grønne næringer på Vestlandet basert på ren energi og ser frem til å samarbeide tett med Blastr for å etablere en langsiktig kraftforsyningsavtale for deres grønne pelletsverk, kommenterer Bengt Jostein Haugnes, leder for Energi & Marked. ved SFE.

Vår felles forpliktelse

- LOI reflekterer vår felles forpliktelse til å arbeide for å realisere et viktig avkarboniseringsprosjekt som kan skape et stort antall arbeidsplasser og betydelig verdiskaping i Fjaler kommune, fortsetter han.

Pelletsanlegget er en sentral del av Blastrs integrerte verdikjede for grønt stål som har potensial til å levere mer enn 90  prosent reduksjon av Scope 1-3 C0 ₂-utslipp sammenlignet med konvensjonell stålproduksjon. Blastrs integrerte verdikjede, som nå utvikles, vil muliggjøre en unik, lønnsom forretningsmodell med et rekordlavt CO₂-avtrykk for stålproduksjon i industriell skala og en plattform for videre vekst. Anlegget vil sysselsette rundt 120 personer og generere et betydelig antall indirekte arbeidsplasser og økonomisk aktivitet i området rundt. Den estimerte investeringen er rundt 1,2 milliarder euro.

Vurderer England også

Blastr har som mål å produsere seks millioner metriske tonn årlig av høykvalitets DR-pellets som råmateriale for sitt ultralavt CO2-stålanlegg som er planlagt i Inkoo, Finland. Omtrent halvparten av pelletsvolumene vil gå til Inkoo stålverk, mens resten vil bli solgt til Cargill Metals for distribusjon til det voksende verdensmarkedet for DR-pellets.

I august signerte Blastr en LOI med Lutelandet Offshore Site & Drydock og Htwo-Fuel for å utforske Lutelandet som et potensielt sted for pelletsanlegget. Blastr har også en LOI med Redcar Bulk Terminal (RBT) i Teesside, Storbritannia, som et annet potensielt sted for pelletsanlegget. Ved å vurdere to steder parallelt, opprettholder Blastr valgmuligheter under utviklingsprosessen for å optimalisere verdikjeden for grønt stål. Endelig stedsvalg er målsatt innen utgangen av 2023, og endelig investeringsbeslutning for pelletsanlegget forventes i 2025, med forbehold om relevante tillatelser og avtaler.

Kilde: Pressemelding fra Blastr Green Steel

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063