23948sdkhjf

Ny bærekraftsmodul i ERP-systemet: - ViI lette bærekraftsarbeidet vårt

- Den nye bærekraftsmodulen til Monitor forenkler karbonregnskapet vårt, og gjør hverdagen enklere for oss.

Det sier kvalitets- og bærekraftsansvalrlig Therese Baas i Nortek.

Nortek, med hovedkontor på Rud, i Bærum, er en ledende produsent av oseanografiske instrumenter innen bølge- og strømmåling, samt systemer for undervannsnavigasjon.

Bærekraft i ERP-systemet

Nå har ERP-leverandøren Monitor lansert en oppgradert versjon av sitt ERP-system, og nylig ble bærekraftsmodulen presentert for et utvalg av kunder.

Sustainability by Monitor er navnet på den nye modulen, og er den første av sitt slag blant konkurrerende ERP-systemer. Den vil hjelpe bedrifter å måle sitt klimaavtrykk, evaluere resultatene og innføre strategiske tiltak for å redusere klimagassutslipp og ressursforbruk.

- I dagens industrilandskap blir miljøkravene stadig høyere, og stadig flere leverandører og ikke minst det offentlige vil etter hvert kreve å få et miljøregnskap for bedriftene på bordet, sier Atle Karlsrud i Monitor ERP.

Metalsupply tok en prat med noen av de som fikk et førsteinntrykk av hva den nye bærekraftsmodulen går ut på og hvordan den vil virke for bedriftene.

Norskprodusert: Nortek produserer alle sine produkter i Norge. Foto: Nortek

Forenkle karbonregnskapet

- Tidligere satt vi med Excel og regnet ut vår miljøpåvirkning. Nå kan vi gjøre beregningene i ERP-systemet, noe som vil forenkle vårt karbonregnskap og vår arbeidshverdag, sier There Baas i Nortek. Dette er et selskap som jobber med bølge- og strømmålere til havs, og av den grunn er selskapet også svært opptatt av bærekraft. Nå får de ifølge Baas en bedre mulighet til å implentere dette i sin drift, gjennom Monitors allerede eksisterende ERP-system.

- Det er en fin gest av Monitor og legge denne modulen inn som et gratis tillegg til det allerende eksisterende ERP-systemet, som vi har brukt siden 2018. Det viser at Monitor ønsker å være en driver for det grønne skiftet, sier hun.

Selskapet har en omsetning på omkring en halv milliard kroner, hvorav størsteparten av salget går til eksportmarkeder i Asia og Amerika. Med 160 dedikerte ansatte og syv internasjonale datterselskaper, er Nortek globalt til stede og betjener forskningsinstitusjoner, maritim- og fornybar industri over hele verden.

Produksjon i Norge

All Norteks produksjon foregår i Norge.

- Det er en økende forventning til at vi skal bli mer bærekraftig, og at vi kan levere klimaregnskap. Med den nye modulen i Monitor, kan de ansatte enkelt ta i bruk ny bærekraftsfunksjonalitet i ett kjent brukergrensesnitt.  Dermed er terskelen lav og den nye bærekraftsmodulen blir en ren bonus for oss, sier Therese Baas.

 

Interessant: Rolf Alstad i Norbit og Kjersti Flenset hos Tokvam synes også bærekraftsmodulen fra Monitor ERP virker interessant. Norbit var Monitors første kunde i Norge. Foto: Morten Dahl

Også innkjøpsansvarlig Rolf Alstad hos elektronikkleverandøren Norbit og Kjersti Flenes hos veivedlikeholdsprodusenten Tokvam er enige om at Monitors nye bærekraftsmodul virker interessant.

Konkurransefortrinn

- Dette vil gi oss et konkurransefortrinn etter hvert, men det vil jo særlig nå i startfasen kreve litt fra vår side også. Vi vil etter hvert ettersom vi vokser måtte kunne rapportere også på bærekraft og miljøavtrykk. Dette er krav som vil komme, sier Alstad hos Norbit, som var Monitors første kunde i Norge.

Atle Karlsrud i Monitor ERP sier til Metalsupply at bærekraft vil være noe som bedriftene etter hvert vil bli pålagt å kunne rapportere – enten fra kundene eller fra offentlige instanser.

- Da er det greit å være i forkant, og vår bærekraftsmodul gjør det lettere for bedriften å implementere bærekraftselementene sine ERP-system, sier han, og legger til at Monitor i Norge har 165 kunder,og at 40 til 50 prosent av disse er i metall- og maskin-industrien. De har også en del kunder i plastbransjen.

Redusere utslipp

Han mener at bærekraftsmodulen ikke bare gjøre det enklere å rapportere utslippene, men den kan også bidra til å redusere utslippene, siden bedriftene kan kalkulere hvor skoen trykker i sin produksjon.

Konkurransefortrinn: Atle Karlsrud hos Monitor ERP mener at bærekraftsrapportering er noe som vil komme mer og mer, og at det derfor vil være et konkurransefortrinn å kunne framlegge disse tallene. Foto: Morten Dahl

- Det vil være et konkurransefortrinn å kunne framlegge disse tallene. Vi tilbyr dette nå som en standardfunksjonalitet uten ekstra kostnad for våre kunder. Den har vært utprøvd hos noen pilotbedrifter i Sverige, og tilbakemeldingen har vært god. I Norge er dette noe kundene våre har etterspurt, sier Karlsrud.

Han legger til at i startfasen vil Monitor hjelpe til med å få bærekraftsmodulen opp å gå hos bedriftene.

Dette er Monitor:

-Svensk firma etablert for 50 år siden.

-Har 450 ansatte rundt omkring i verden

-Omsetter globalt for 700 millioner svenske kroner

-Tilbyr ERP-løsninger til bedrifter

-Monitor Norge ble etablert som et eksklusivt eget norsk selskap i 2020. Monitor hadde mange norske kunder før dette også. Har mer enn 160 kunder i Norge, deriblant mange i metall- og plastbransjen

-Omsetter for om lag 15 millioner kroner i Norge, og har 10 ansatte. Har planer om å ansette ytterligere to-tre personer til neste år.

 

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094