23948sdkhjf

IKEA satser på grønt stål fra H2 Green Steel til sine lagerhyller

Det er IKEAs eierselskap Ingka Group som har inngått en avtale med H2 Green Steel til å bruke grønt stål til sine butikkhyller.

H2 Green Steel er et nytt selskap, som holder på å bygge et nytt stålverk i Boliden i Nord-Sverige.

Stålet som skal produseres skal være fossilfritt. Planen er at fabrikken skal stå ferdig i 2025.

Fra 2026

Den nye avtalen med IKEA går ut på at møbelkjeden skal erstatte halvparrten av sine lagerhyller i 2026, og at da vil man velge det fossilfrie stålet fra H2 Green Steel.

- Innovasjonen til selskaper som H2 Green Steel har et stort potensial for en positiv forretnings- og klimapåvirkning. Vi er glade for å kunngjøre denne avtalen, da vi også ønsker å inspirere andre virksomheter til å følge etter. Betydelige stålvolumer fra vår lagerreolvirksomhet vil inneholde grønt stål, sier Karen Pflug, som er bærekraftansvarlig i Ingka Group.

Hun legger til ovefor North Sweden Business at slike forbedringer vil tillate IKEA å gå over fra tradisjonelt stål til mindre karbonintensivt stål, og at dette kan være med på å redusere karbonutslipp i denne kategorien med opptil 95 prosent.

Utskifting av lagermøbler er en del av IKEAs ambisjon om å gjøre varehusene klimapositive innen 2030.

- Grunnlaget for vår drift

– Å jobbe sammen med kunder som Ingka Group er grunnlaget for hvordan vi bygger selskapet vårt. Progressive first mover-kunder driver etterspørselen etter grønt stål og hjelper oss å vise andre at det er mulig å transformere stålindustrien på en akselerert tidslinje. De tradisjonelle kraftig forurensende masovnene som bruker kull og koks erstattes av direkte reduksjonsprosesser som bruker grønt hydrogen i stedet. Det betyr at i stedet for karbonutslipp, er hovedbiproduktet i prosessen vår ren damp, sier Henrik Henriksson, administrerende direktør i H2 Green Steel til North Sweden Business.

Kilde: North Sweden Business

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094