23948sdkhjf

Blastr Green Steel inngår avtale med Lutelandet om mulig etablering av pelletfabrikk

Blastr Green Steel (Blastr) har signert en intensjonsavtale (LOI) med Lutelandet Offshore Site & Drydock og Htwo-Fuel for å vurdere Lutelandet som lokasjon for Blastr's pelletfabrikk, som skal forsyne råmaterialet til selskapets produksjonsanlegg for grønt stål som utvikles i Inkoo i Finland.

Blastr har valgt Lutelandet industriområde i Fjaler kommune som en mulig plassering for selskapets pelletfabrikk.

Anlegget skal omdanne jernmalm til såkalte «direkte reduksjons pellets» (DR-pellets). Intensjonsavtalen inkluderer en avtale om framleie av areal fra Lutelandet Offshore
Site & Drydock (LLOF) til Blastr, og et samarbeid mellom Blastr og Htwo-Fuel for å sikre
kraftkapasitet.

120 personer

Fabrikken vil sysselsette omtrent 120 personer og skape et betydelig antall indirekte arbeidsplasser og økonomisk aktivitet i området rundt.

Pelletfabrikken er en viktig del av Blastr's integrerte verdikjede for grønt stål, som har potensial til å redusere mer enn 90 prosent av Scope 1-3 CO2-utslipp i stålproduksjon. Den integrerte verdikjeden som Blastr nå utvikler vil muliggjøre en unik, lønnsom forretningsmodell med et rekordlavt CO₂-avtrykk for storskala industriell stålproduksjon, og være en plattform for videre vekst.

Attraktivt område

– Lutelandet er et svært attraktivt område for produksjon av råmateriale til stålverket vårt, med industriell infrastruktur allerede på plass, med tilgang til dypvannskai og ren fornybar energi fra vannkraft og nærliggende vindkraftanlegg, sier Hans Fredrik Wittusen, administrerende direktør i Blastr Green Steel.

– Vi ser frem til å samarbeide med våre partnere på industriområdet og i lokalsamfunnet for å videreutvikle Lutelandet-alternativet og akselerere etableringen av pelletfabrikken og optimalisere vår integrerte verdikjede for ultralav CO₂ stål. Blastr passer godt inn på Lutelandet og vil fremskynde utviklingen og samarbeidet mellom nye grønne industrier på vårt område. En pelletfabrikk av denne type og størrelse bringer ny kompetanse, arbeidsplasser og betydelige investeringer til Lutelandet og regionen. Det skaper også
et potensial for synergier og samarbeid mellom ulike industri-ini8a8ver som allerede er lokalisert på industriområdet, kommenterer Tor Gjertsen, styreleder i LLOF Site & Drydock.

Attraktivt område: – Lutelandet er et svært attraktivt område for produksjon av råmateriale til stålverket vårt, med industriell infrastruktur allerede på plass, sier Hans Fredrik Wittusen, administrerende direktør i Blastr Green Steel. Foto: Blastr Green Steel

Seks millioner tonn årlig

Blastr har som mål å produsere 6 millioner tonn årlig med høykvalitets DR-pellets som
råmateriale for det planlagte stålverket i Inkoo i Finland, der man vil produsere stål med ultralavt CO2-utslipp. Omtrent halvparten av pellets-produksjonen vil gå til Inkoo, mens resten vil bli solgt til Cargill Metals for distribusjon på det voksende verdensmarkedet for DR-pellets.

I juli signerte Blastr en intensjonsavtale med Redcar Bulk Terminal (RBT) i Teesside, Storbritannia, som en annen, mulig plassering av pelletfabrikken. Ved å vurdere to lokasjoner parallelt, beholder Blastr handlingsrom for å utvikle og optimalisere verdikjeden.

Blastr vil samarbeide tett med partnere og relevante interessenter både på Lutelandet og i
Teesside, før de tar en endelig beslutning om lokasjon. Blastr har som mål å ta denne beslutningen innen utgangen av 2023, for deretter å umiddelbart igangsette relevante tillatelsesprosesser.

Den endelige investeringsbeslutningen for pelletfabrikken forventes i 2025, avhengig av relevante tillatelser og avtaler, og med estimerte investeringer på over 1 milliard euro. Produksjonsstart forventes i 2027.

Kilde: Pressemelding fra Blastr Gren steel

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.146