23948sdkhjf

VP Metall bisto i sprengningen på Braskeidfoss

Raufoss-bedriften VP Metall ble brukt som eksperter for å løse dramaet ved Braskereidfoss kraftverk i forrige uke.

Det var dramatiske bilder som gikk på TV i forrige uke da demningen ved Braskeidforss kraftverk gikk dukken som følge av ekstremværet «Hans»’ herjinger. Flomslusene ved verket åpnet seg ikke, og dermed stoppet flomvannet i demningen, noe som førte til at den ga etter.

Spesialister

Avisa Toten i dag skriver at VP Metall på Raufoss sto sentral i løsningen på dramaet som utspant seg ved kraftverket. Bedriften er nemlig spesialister på å bruke sprengstoff i skjøtingen av høyspentledninger, og deres kompetanse på feltet ble etterspurt.

Derfor reiste tre ansatte fra VP Metall til Våler for å bistå. Midt i de frådende vannmassene sto nemlig en høyspentmast og vaiet ikablene. Den måtte på en eller annen måte fjernes.

– Helt ærlig så ble oppdraget annerledes enn hva som er planen. Vi visste at det var litt kaotisk der når dette sto på og at de hadde kalt inn mange som kunne hjelpe, sier daglig leder Johnny Tollefsbøl i VP Metall til Toten i dag.

Politiets bombegruppe

Blant de som var allerede var på stedet var politiets bombegruppe, og det var etter samråd med representantene fra Raufoss-bedriften at det var bombegruppa som sto for selve sprengningen, slik at masten falt i vannet.

Dermed ble de tre fra VP Metall bare tilskuere til sprengningen, men den daglige lederen sier det var en anerkjennelse å bli tilkalt som eksperter.

Eksperter: En av de tre ansatte i VP Metall ved Braskeidfoss kraftverk. Bedriftens ekspertise ble brukt i vurderingen da masta i bakgrunnen skulle sprenges. Foto: VP Metall

Hadde eget sprengstoff med

– Vi setter stor pris på at vår kompetanse blir anerkjent og da tilkalt i en slik situasjonen, sier Tollefsbøl, og legger til at de hadde med eget sprengstoff for å løse oppgaven. Men det ble det altså ikke bruk for.

Ifølge Toten i dag driver VP Metall med produksjon av produkter til linjebygging, linjeskjøter, avspenninger, loophylser og reperasjonsskjøter. De tar også på seg oppdrag som er innenfor forming og bearbeiding av aluminium, stål, messing og kobber.

Kilde: Toten i dag

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063