23948sdkhjf

Stellantis kjøper norsk nikkel og kobolt

Bilprodusenten Stellantis har inngått et strategisk samarbeid med Kuniko Ltd som sikrer dem 35 prosent av den fremtidige produksjonen av nikkel- og koboltsulfat fra Kunikos norske leteområder i en periode på ni år.

Stellantis har også investert 5 millioner euro i ny egenkapital.

De eier dermed 19,99 prosent av Kuniko, selskapet som driver karbonnøytral utvinning av metaller som er nødvendig til den grønne omstillingen.

Offensive

- Vi er offensive, og på vei for å sikre en helhetlig portefølje av råvarer som trengs for å oppfylle målene vi har satt i vår strategi «Dare Forward 2030». Med Kuniko styrker vi muligheten til å dekke våre europeiske batteribehov med en lokal og miljøbevisst løsning fra selskapets norske prosjekter, sier Maxime Picat, sjef for innkjøp og forsyningskjede i Stellantis.

Den økte egenkapitalen vil bli brukt til å fremme Kunikos prosjekter for leting etter batterimetaller i Norge, inkludert nikkel, kobolt og kobber.

Store mål

Som en del av strategiplanen «Dare Forward 2030», har Stellantis som mål å oppnå 100 prosent salg av batterielektriske personbiler i Europa og en 50 prosent salgsandel for batterielektriske personbiler og lette lastebiler i USA innen 2030.

Stellantis er på vei mot å bli et karbonnøytralt selskap, inkludert alle områder, innen 2038, med en kompensasjon på under 10 prosent for gjenværende utslipp.

- Dette strategiske partnerskapet med Stellantis fremmer bærekraftige europeiske verdikjeder for batterier og bekrefter potensialet i vår portefølje av batterimetallprosjekter i Norge, sier Antony Beckmand, administrerende direktør i Kuniko.

Beckmand sier at de sammen med Stellantis ser frem til å samarbeide for å oppnå suksess i letearbeidet, bevege oss mot produksjon og gi betydningsfulle bidrag til veksten og utviklingen av den europeiske batteriindustrien.

Letevirksomhet i Norge

Kuniko er et australsk selskap, som driver letevirksomhet i Norge og Canada, og har sitt eget kontor i Oslo.

De norske leteprosjektene foregår i på Ringerike, i Gudbrandsdalen og i Trøndelag.
Mer informasjon om prosjektene kan du finne her HER

Arbeidet med å sikre en stabil forsyning av råmaterialer for sin elektrifiserte fremtid, gjør at Stellantis har inngått en rekke partnerskap. I tillegg til Kuniko har Stellantis avtaler med Alliance Nickel, McEwen Copper, Terrafame, Vulcan Energy, Element 25 og Controlled Thermal Resources.

Bertel O. Steen er importør for Stellantis-merkene Alfa Romeo, Citroën, DS, Fiat, Jeep, Opel og Peugeot.

Kilde: Pressemelding fra Stellantis

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063