23948sdkhjf

KDA bygger nytt depot for vedlikehold av F-35 i Norge

Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) har sammen med Forsvaret besluttet å bygge et nytt depot for vedlikehold av skrog på de norske F-35-kampflyene i Rygge.

Kongsberg Gruppen investerer omkring 500 millioner kroner i det nye depotet, som vil være del av den globale vedlikeholdsløsningen og bidra til styrket nasjonal kompetanse og økt operativ tilgjengelighet på den norske F-35-flåten, når det står ferdig i andre halvdel av 2025.

Skape nye jobber

– Dette vil skape hundre nye jobber, sier administrerende direktør Atle Wøllo i Kongsberg Aviation Maintenance Services (KAMS) til Moss Avis.

Kongsberg Aviation Maintenance Services (KAMS) vil stå for bygging og drift av depotet, som vil utføre fremtidig vedlikehold, oppgraderinger, modifikasoner og forbedringer av F-35 gjennom flyenes levetid.

Brukervedlikehold av F-35 vil fortsatt utføres av Luftforsvaret på hovedbasen på Ørland, mens tungt vedlikeholdsarbeid vil gjennomføres på det regionale depotet i Cameri, Italia, i samsvar med norske forpliktelser i det flernasjonale F-35- programmet.

Kompetansen

– Etablering av vedlikeholdsdepot i Rygge bidrar til å beholde og videreutvikle kompetanse og kapasitet til å gjennomføre vedlikehold og oppgraderinger av norske jagerfly i henhold til Forsvarets behov og prioriteringer, sier Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace.

– I tillegg til å ivareta kompetanse som er bygget opp over flere tiår styrker avtalen vår posisjon som leverandør av vedlikeholdstjenester i forsvarssektoren, i tråd med vår strategi. Fra det nye depotet vil vi også kunne utføre vedlikeholdsoppdrag på andre nasjoners F-35, sier Lie.

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Gruppen

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062