23948sdkhjf

Outokumpu med thyssenkrupp og Boysen Group for å hjelpe til med å avkarbonisere bilindustrien

Outokumpu, den globale lederen innen rustfritt stål, samarbeider med thyssenkrupp Materials Processing Europe, et ledende stål- og aluminiumservicesenter, og Boysen Group, en eksosanleggprodusent, for å introdusere verdens første rustfrie stål mot null til bilindustrien.

Outokumpus Circle Green er en av verdens mest bærekraftige rustfrie stål med opptil 92 prosent lavere karbonavtrykk enn bransjegjennomsnittet.

Selskapene har som mål å levere større mengder av Outokumpus Circle Green-produkt til industrien fra andre halvdel av 2023.

Milepæl i jakten på lavutslippsbilindustri

- Sammen med våre partnere utvider vi denne unike løsningen til bilindustrien. Som mange andre bransjer ser bilindustrien på å kutte sine karbondioksidutslipp, og vi kan hjelpe våre kunder og partnere med å utvikle løsninger som reduserer klimabelastningen. For et år siden introduserte vi Circle Green, vårt rustfrie stål mot null, som har skapt betydelig interesse og etterspørsel på tvers av ulike segmenter. Ved å forene styrkene og ekspertisen til Outokumpu, thyssenkrupp Materials Processing Europe og Boysen Group, representerer partnerskapet en milepæl i jakten på en lavutslippsbilindustri, sier Niklas Wass, Executive Vice President, Stainless Europe, Outokumpu.

Mot null rustfritt stål for første gang til bilindustrien

Eksosutslipp fra biler, lastebiler og andre veikjøretøyer står for rundt 75 prosent av alle karbonutslipp fra mobilitet – omtrent seks gigatonn CO₂ per år. Skiftet til lavutslippskjøretøyer vil forandre hele forsyningskjeden for bilindustrien og skape en betydelig endring i markedet for bilkomponenter.

Som en del av samarbeidet leverer Outokumpu materialet til thyssenkrupp Materials Processing Europe, ekspertene på servicesenteret tar deretter seg av bearbeiding av mastercoilen til spaltestrimler og styrer just-in-time leveringen til Boysen Group.

- Som et uavhengig servicesenter er forsyning og service rundt utslippsreduserte metallprodukter sentrale tjenester for vårt selskap. Vi ønsker å støtte våre kunder og partnere i å utvikle bærekraftige løsninger – som å bruke Circle Green med opptil 92 prosent lavere karbonavtrykk enn bransjegjennomsnittet, for vår kunde Boysen Group, sier Marcus Wöhl, administrerende direktør i thyssenkrupp Materials Processing Europe.

 

Tilførselen av CO₂-redusert materiale er en viktig byggestein i bærekraftstrategien til thyssenkrupp Materials Services, morselskapet til thyssenkrupp Materials Processing Europe.

Rollemodell

Med anskaffelse og bruk av avkarbonisert rustfritt stål, fungerer Boysen Group som en rollemodell i bilindustrien mot mer bærekraftige forsyningskjeder. Bruken av Circle Green gir Boysen Group et enormt sparepotensial i CO₂-utslipp og bidrar dermed aktivt til klimabeskyttelse – samtidig som selskapet støtter selskapets mål om å beskytte, bevare og forme miljøet.

- For oss som utvikler og produsent av systemer og komponenter som gir avgjørende reduksjoner i forurensnings- og støyutslipp i våre kunders kjøretøy, er miljøvern en viktig del av vår virksomhet. Vi er stolte over å ha funnet to strategiske partnere for å videreutvikle viktig tema om bærekraft og CO₂-nøytralitet i leverandørkjeden, sier Rolf Geisel, administrerende direktør i Boysen Group.

 

Kilde: Pressemelding fra Outokumpu

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078