23948sdkhjf

Forsvarsmateriell har forlenget avtalen med KAMS for F-16 jagerfly

Forsvarsmateriell og Kongsberg Aviation Maintenance Services har utvidet og forlenget avtalen om vedlikehold og klargjøring av totalt 32 tidligere norske F-16 jagerfly.

Avtalen omfatter også teknisk bistand og støtte til trening av rumensk teknisk personell. Verdien på kontrakten er over 700 millioner kroner.

– Denne avtalen er viktig for å kunne gjennomføre salget av F-16 fly til Romania. De norske F-16 har vært blant de best vedlikeholdte i verden. Ut fra den unike nasjonale kompetansen og erfaringen som Kongsberg Aviation Maintenance Services har, så forventer vi at denne avtalen vil bidra til at flyene vil tjene Romania godt i en årrekke fremover, sier Gro Jære, direktør Forsvarsmateriell.

F-16 jagerflyene vil bli satt i driftsstatus slik at de er klare for tjeneste for Romania. Kongsberg Aviation Maintenance Services (KAMS) har 40 års erfaring med å vedlikeholde, reparere og oppgradere Norges F-16-flåte.

Sikrer nasjonal kompetanse

– Dette bekrefter vår posisjon som partner og leverandør av vedlikeholdstjenester til den norske forsvarssektoren og våre allierte. Denne avtalen sikrer og videreutvikler viktig nasjonal kompetanse innen jagerflyvedlikehold i Norge som igjen vil være verdifull for støtte og vedlikehold av F-35 fly i fremtiden, sier Atle Wøllo, administrerende direktør i Kongsberg Aviation Maintenance Services.

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Gruppen

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094