23948sdkhjf

Slik har råstål-produksjonen utviklet seg de siste 70 årene

Worldsteel presenterer tallene for hvordan råstål-produksjonen har økt helt fram til 2021. Året før kom koronaviruset til verden, og i 2022 gikk produksjonen for første gang ned.

World Steel Association (Worldsteel) er en organisasjon som jobber for stålindustrien på verdensbasis, og blant medlemmene finner vi de største stålproduserende landene i verden. Det gjør det mulig for organisasjonen å presentere tall globalt.

Covid-effekt

Nå har de presentert tallene for fjoråret, inklusiv et diagram som forteller noe om råstål-utviklingen fra 1950 fram til i fjor. Som man kan se av diagreammet, har det vært en jevn og solid økning i verdens råstål-produksjon i perioden – fram til 2022.

- Diagrammet viser at de fleste land rundt om i verden så en liten nedgang i både stålproduksjon og bruk i 2022, og det skyldes de vedvarende effektene av COVID-restriksjonen, sier generaldirektør Edwin Basson i Worldsteel.

- Må ta hensyn til Paris-avtalen

Han legger til at en hver økning i stålproduksjonen og etterspørselen framover må ta hensyn til Paris-avtalens rammeverk, noe som Worldsteels policy-dokument om klimaendringer gjør det klart.

-Stålindustrien må samtidig forbedre effektiviteten til teknologiene vi bruker for øyeblikket, og raskt skape og implementere nye stålproduksjonsteknologier i stor skala. Mange av våre medlemmer jobber hardt med dette, og jeg applauderer innsatsen deres, fortsetter han.

Kilde: Worldsteel

KLIKK for alle artikler i Råvarer og energipriser.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063